Vești proaste pentru șoferi! Amenzi uriașe pentru cei care încalcă o prevedere importantă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 26.09.2023 la 00:08
Actualizat pe 26.09.2023 la 00:08
Șoferii din Capitală vor fi buni de plată dacă nu respectă o prevedere importantă! Mai exact, aceștia vor scoate bani buni din buzunar dacă vor evita achitarea taxei de 5 lei pentru ora de parcare în București. Viceprimarul Stelian Bujduveanu a inițiat un proiect de hotărâre în acest sens ce urmează să fie dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei.
- Șoferii români, buni de plată dacă nu respectă o prevedere importantă
- Amenzile sunt uriașe
- Iată ce NU trebuie să facă
Vești proaste pentru conducătorii auto din Capitală! Cei care nu vor plăti taxa de 5 lei pentru ora de parcare în Captialtă vor fi nevoiți să scoată din buzunar sume mari de bani.
Șoferii români, buni de plată dacă nu respectă o prevedere importantă
În prezent, şoferii care nu plătesc tariful de parcare de 5 lei primesc o amendă în valoare de 200 de lei (nota de constatare). Termenul de achitare pentru a o achita este de 15 zile. Dacă în această perioadă amenda nu este achitată, Compania de Parking trimite o informare către Poliţia locală cu privire la acest aspect.
Conform proiectului inițiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu, despre care menționam în rândurile de mai sus, poliţiştii locali ar putea fi abilitaţi să amendeze persoanele fizice cu 1.500 – 2.500 lei, iar pe cele juridice cu 3.000 – 5.000 lei pentru neplata parcării.
Proiectul modifică şi completează HCGMB 95/2018 privind aprobarea Regulamentului serviciului public de administrare a parcajelor.
Potrivit propunerii, „constituie contravenţie şi se amendează (…) neachitarea contravalorii penalităţilor stabilite cu titlu de daune interese prin nota de constatare întocmită de către operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti, prin care a fost constatată neplata anticipată a tarifului de parcare de către utilizatori, cu amendă cuprinsă între 1.500 – 2.500 lei pentru persoanele fizice şi între 3.000 – 5.000 lei pentru persoanele juridice”., scrie bugetul.ro.
Care sunt faptele considerate agresive în trafic
Polițiștii rutieri pot amenda șoferii pentru fapte care sunt considerate agresive. Iată despre ce este vorba mai exact:
- folosirea repetată a semnalelor sonore și/sau luminoase pentru a obliga nejustificat șoferul din față să elibereze banda de circulație;
- deplasarea succesivă de pe o bandă pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, pentru depășirea unui șir de mașini care circulă în același sens;
- circulația la o distanță foarte mică față de alt vehicul (atât înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral) ori reducerea bruscă nejustificată a vitezei, pentru a intimida șoferul acestuia;
- pornirea mașinii de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților;
- conducerea intenționată a mașinii prin accelerarea repetată a motorului, pentru a stânjeni persoanele din preajma drumului public;
- mersul cu spatele cu mașina pentru intimidarea celor care circulă în spate;
- întoarcerea mașinii prin folosirea frânei de mână;
- realizarea intenționată a unui derapaj controlat al mașinii pentru a o întoarce sau a o roti;
- conducerea motocicletei (sau a mopedului) ridicată pe o singură roată.
Citește și: Vești bune pentru români! Cine poate obține permisul de conducere, fără să facă școala