Vești proaste! Sclipiciul devine interzis în saloanele de înfrumusețare din România! De când nu va mai putea fi folosit
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 28.09.2023 la 00:54
Actualizat pe 28.09.2023 la 00:54
Vești proaste pentru toate femeile din România! Comisia Europeană a interzis utilizarea sclipiciului în saloanele de înfrumusețare din România. A fost anunțată data de la acesta nu va mai putea fi folosit. Iată care este motivul și când va trebui eliminat din centrele de cosmetică.
- Comisia Europeană interzise utilizarea sclipiciului în saloane
- De ce a fost luată această decizie
Saloanele de cosmetică se vor confrunta cu o problemă uriașă în curând. Sclipiciul a devenit interzis, iar make-up artiștii sau manichiuristele vor fi nevoiți să renunțe la un obiect pe care îl foloseau aproape în fiecare zi. Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp de Comisia Europeană, iar motivul a fost explicat.
Sclipiciul devine interzis în saloanele de înfrumusețare
Comisia Europeană luptă activ împotriva poluării, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă întreaga omenire în acest moment. Astfel, reprezentanții au transmis că sclipiciul vrac va deveni interzis, iar persoanele din saloanele de înfrumusețare, acolo unde este folosit cel mai des, nu vor putea să îl mai utilizeze la clienți.
În prevederea modificată de precizează că vânzarea microplaticelor și a altor produse care conțin acest lucru devine interzisă, iar astfel este vorba și despre sclipiciul folosit de aproape toată lumea.
De asemenea, există și o regulă ca acesta să poată fi folosit, care are legătură cu mărimea sclipiciului sau a pietricelelor pe care cosmeticenele le folosesc.
Decizia a fost adoptată în urmă cu puțin timp și urmează să între în vigoare în termen de 20 de zile de la aprobare. Așadar, în mai puțin de o lună, toate saloanele din România trebuie să se conformeze acestei modificări legislative.
”Restricția adoptată utilizează o definiție largă a microplasticelor – aceasta acoperă toate particulele de polimeri sintetici sub 5 mm care sunt organice, insolubile și rezistă degradării. Scopul este de a reduce emisiile de microplastice adăugate în mod intenționat care provin de la un număr cât mai mare de produse”, a transmis Comisia Europeană.
Alte modalități de reducere a poluării
Poluarea predomină în aproape toată lumea, iar una dintre cauze este avansarea tehnologiei. Ei bine, în urmă cu un an au fost luate și alte măsuri pentru a reduce cât mai mult această problemă.
Una dintre ele este ca oamenii să plătească taxe în plus dacă dețin și folosesc mașini care produc mai multă poluare. De asemenea, o altă decizie a avut legătură cu introducerea unei noi taxe pentru centrala de apartament, acolo unde ea există.
Citește și: Orașul din România cu cel mai greu de respirat aer! Topul orașelor poluate. Brașov e pe listă! / FOTO