Bilanţul victimelor virusului gripal este îngrijorător în România! Autorităţile au confirmat moartea a încă şase persoane

Bilanţul victimelor virusului gripal este îngrijorător în România! Autorităţile au confirmat moartea a încă şase persoane © foto simbol Pixabay

Conform ultimului bilanţ dat marţi seară publicităţii, virusul gripal a ucis 54 de oameni în România. Cele mai recente victime sunt în număr de şase din Bucureşti, Prahova, Sibiu şi Sălaj.

Marţi dimineaţă, autorităţile au anunţat încă un deces provocat de gripă, care a urcat bilanţul la 48 de morţi. În cursul serii însă, autorităţile au anunţat alte şase victime.

Numărul morţilor de gripă a ajuns la 54, pe 29 ianuarie.

Două dintre cele şase victime răpuse de gripă, anunțate marți seară, sunt din județul Prahova. Este vorba despre o tânără de 34 de ani, conirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, și de un bărbat de 78 de ani, cu un același diagnostic, potrivit observator.tv.

Niviuna dintre persoane nu era vaccinată anti-gripal, iar în cazul celei de-a șasea nu sunt cunoscute, deocamdată, antecedentele vaccinale.

Este ce-a de-a treia săptămână în care virusul gripal ameninţă România. Anul trecut, în aceeaşi perioadă au fost 128 de îmbolnăviri spre deosebire de această perioadă în care, doar săptămâna trecută au fost înregistrate 4,625 cazuri.

A.S.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro