Victoraș Micula, spaima judecătorilor / Magistrații au început să fugă de dosarul milionarului
De Narcis Voica.
Publicat pe 04.02.2021 la 23:50
Actualizat pe 04.02.2021 la 23:36
După ce și-a tras poliție personală, folosindu-i pe angajații MAI ca să acceseze informații secrete și ca să participe la razii, îmbrăcat în polițist, milionarul Victor Micula a reușit să bage frica și în judecători.
- Judecătorii au respins cererea de arestare preventivă a lui Micula Jr. și refuză să ia dosarul
- O judecătoare de la Tribunalul Bihor a făcut deja un pas în spate
- Acuzat de fapte grave, Victor Micula a fost lăsat să se relaxeze, într-un hotel de lux
Victoraș Micula le-a dat procurorilor o lecție de șmecherie și i-a făcut pe judecători să arunce dosarul de la unul la altul. Recent, în dosarul în care milionarul este acuzat de fapte extrem de grave, judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă. „Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor privind arestarea preventivă a inculpatului M.V. – trimis în judecată prin rechizitoriul întocmit la data de 15.12.2020 în dos. nr.207/P/2018 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, sub aspectul săvârşirii următoarelor infracţiuni: instigare la acces ilegal la un sistem informatic; instigare la divulgare informațiilor secrete de serviciu sau nepublice; acces ilegal la un sistem informatic; uzurpare de calități oficiale. (...) Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, împotriva încheierii penale din 26 ianuarie 2021 pronunţate de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bihor, privind pe inculpatul Micula Victor”, au hotărât magistrații.
Mai mult, judecătoarea căreia i-a fost repartizat dosarul lui Micula a decis să-l paseze colegilor, refuzând să se înhame la un asemenea proces. „Admite declaraţia de abţinere formulată de dna judecător M.C. de la judecarea cauzei ce face obiectul dosarului nr. 3772/111/2020 al Tribunalului Bihor”, a decis instanța. În timp ce procurorilor li s-a respins cererea de arestare preventivă, Micula se răsfață la spa și savurează mâncăruri fine, într-un hotel de lux din Elveția, unde s-a refugiat de mai bine de o lună, plătind, pentru o singură noapte, în jur de 3.500 de franci elvețieni, adică aproape 16.000 de lei.
Micula a fost trimis în judecată, alături de mai mulți polițiști din Oradea, pentru că a accesat ilegal baza de date a Ministerului de Interne și pentru că a participat la o acțiune echipat cu uniforma de polițist. Conform Parchetului, în noaptea de 28 spre 29 martie 2018, venind de la Băile Felix către Oradea, Micula, aflat la volanul unui Mercedes cu iubita și prietenii lui, l-ar fi șicanat în trafic pe un bărbat care conducea un Opel. Victima a fost urmărită de Micula și s-a refugiat într-o benzinărie, unde a fost prinsă de agresor, care a început să îi lovească mașina. Șoferul Opelului ar fi sunat la 112 ca să reclame agresiunea, apoi ar fi reușit să scape de urmărirea lui Victor Micula. Acesta a apelat la un prieten polițist și au plecat împreună să îl caute pe șoferul Opelului. Cum nu l-au mai găsit, Micula a mers la sediul Poliției, unde i s-a permis accesul în zona restricționată a Biroului Supravegheri Video și a accesat ilegal bazele de date MAI pentru a căuta informații despre șofer.
„Odată ajunşi în biroul de Supravegheri Video, care se afla în imediata de biroul utilizat de Z A C, cu acordul prealabil al acestuia, inc. E.C.M. (Erdei Camelia Maria, n.r.), agent şef adjunct de poliţie în cadrul Pol. Mun. Oradea-Biroul Ordine Publică, care îşi desfăşura activitatea în acea noapte în biroul indicat mai sus, potrivit planificării, la solicitarea şi în prezenţa inculpatului M.V., la ora 02:54, folosind userul şi parola proprie, a accesat bazele de date (în condiţiile în care accesul la aceste date este restricţionat, sens în care se stabileşte un user şi o parolă individuală, ce este acordată anumitor funcţionari din cadrul Poliţiei, de autoritatea competentă la nivel naţional), şi anume Evidenţa Auto, Evidenţa Paşapoarte, respectiv Evidenţă Persoane, toate trei gestionate de M.AI.-DEPABD, ocazie cu care inculpatul M.V a aflat identitatea persoanei cu care a avusese incidentul în trafic, respectiv datele personale ale acestuia şi ale membrilor familiei sale”, arată procurorii.
Conform anchetatorilor, Victor Micula s-a folosit de baza de date a MAI și pentru a căuta informații despre cântăreața Vlăduța Lupău (foto sus). „În seara zilei de 21.04.2018, în jurul orei 23:00, inculpatul M.V. (Micula Victor, n.r.) s-a deplasat la sediul Poliţiei Mun.Oradea, împreună cu prietenul său, martorul P P B, cu intenţia de a afla mai multe informaţii confidenţiale legate de persoana martorei L.V. (Lupău Vlăduța - n.r.), o cunoscută interpretă de muzică populară, de care inculpatul M.V. era interesat. …………….. cei doi au intrat în biroul Biroul Supravegheri Video din cadrul Pol.Mun.Oradea, unde îşi desfăşurau activitatea E.C.M. (Erdei Camelia Maria, n.r.), respectiv martorul B A, din cadrul Poliţiei Locale Oradea. Cu acea ocazie, suspectul M.V s-a aşezat la biroul folosit de ECM, cu acordul acesteia, după care a efectuat nemijlocit mai multe interogări în bazele de date în legătură cu numita L.V. M, respectiv cu membrii familiei acesteia (…-tatăl, Lupău …-mama şi …-fratele), efectuând şi fotografii de pe ecranul calculatorului care înfăţişau datele personale ale martorului L.V.”, se arată în rechizitoriu.