VIDEO / Bucureștenii au ieșit la biserică, la prima slujbă ”altfel”, după ridicarea stării de urgență

VIDEO / Bucureștenii au ieșit la biserică, la prima slujbă ”altfel”, după ridicarea stării de urgență © spynews.ro

Credincioșii au așteptat timp de două luni pentru a putea din nou să meargă la biserică! Astăzi aceștia au participat la prima slujbă, imediat după ridicarea stării de urgență. 

Pentru toți credincioșii a fost o perioadă extrem de grea deoarece timp de două luni de zile aceștia nu au putut merge la biserică așa cum o făceau până nu cu mult timp în urmă, însă vestea ce a venit în urmă cu doar câteva zile a bucurat pe toți enoriașii.

Starea de urgență s-a încheiat, însă imediat a fost declarată stare de aleră, însă vestea bună e că românii pot participa la slujbele religioase, însă aceasta se vor face afară și respectând toate regulile de distanțare socială, dar și având masca de protecție la gură, așa cum autoritățile au hotorât. 

În imaginile alăturate putem observa cum credincioșii s-au strâns în fața unei biserici din Capitală, bineînțeles afară, dar și protejați cu măști și cu unii chiar cu mănuși și ascultând cu atenția slujba religioasă de care le-a fost dor! 

Oamenii pot intra și în biserică, după cum au precizat autoritățile, însă acest lucru se va întâmpla doar individual și fără să fie atinse icoanele și alte obiecte de cult din interior! Chiar și acolo, rămân valabile regulile: masca trebuie purtată la gură, dar și pe nas și să se evite pe cât posibil distanțarea de personalul bisericii.

 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro