VIDEO / Din cauza mamei, şapte fraţi din Olt au ajuns de urgenţă la spital. La ce i-a supus femeia

Din cauza mamei, şapte fraţi din Olt au ajuns de urgenţă la spital © Captura video

Caz revoltător în judeţul Olt, acolo unde şapte fraţi au ajuns de urgenţă la spital. De vină pentru starea copiilor ar fi chiar mama acestora.

Şapte copii din comuna Şerbăneşti, judeţul Olt, au ajuns de urgenţă la spital, starea lor fiind una extrem de gravă.

Se pare că toţi cei şapte fraţi au ajuns pe mâna medicilor upă ce s-au îmbolnăvit pentru că au fost ţinuţi în frig şi mizerie de mama lor. Ajunşi în unitatea medicală, copiii au fost diagnosticaţi ca fiind suspecţi de TBC.

Cele opt persoane trăiesc într-o sărăcie lucie. Casa în care-şi duc zilele este într-o stare deplorabilă, deşi autorităţile spun că familia a primit mereu ajutor, atât cât s-a putut, doar că familia nu a avut grijă de absolut nimic.

Casa în care trăiesc cele opt suflete stă să cadă. Prin acoperiş plouă, geamurile şi uşile sunt sparte şi nu există nici o sursă de încălzire.

"Familia beneficiază de alocaţia monoparentală, de ajutor social, a beneficiat în 2018 de ajutor de urgenţă şi de câteva bunuri, dar după cum se poate vedea sunt într-o stare deplorabilă. Şi în 2019, după moartea tatălui, familia a beneficiat din nou de un ajutor special, a declarat Florin Ilie, secretar comuna Şerbăneşti", conform olttv.ro.

La începutul săptămânii, femeia a ajuns cu toţi cei şapte copii la spital, aceştia fiind extrem de răciţi. Copiii au fost toţi supuşi mai multor investigaţii, fiind suspecţi de TBC.

Imediat cum au ajuns pe mâna medicilor, cazul celor şapte minori a ajuns şi în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului Olt.

Cinci dintre cei şapte copii au fost preluaţi de Protecţia Copilului, după ce medicii au constat că starea lor de sănătate nu este una gravă. Însă, două fetiţe, de opt luni, respectiv doi ani, au rămas internate în spital pentru a primi îngrijiri medicale, starea lor fiind mai gravă.

Atunci când a aflat că cinci dintre cei şapte copii i-au fost luaţi de către reprezentanţii Protecţiei Copilului, femeia nu a mai stat pe gânduri şi a mers la spital, le-a luat pe cele două fetiţe şi s-a făcut nevăzută.

Deşi, casa femeii mai are puţin şi se prabuşeşte, iar copiii sunt bolnavi, cumnata mamei celor şapte suflete a declarat că minorii sunt foarte bine îngrijiţi şi că niciodată nu le-a lipsit nimic. Cât despre fuga femeii din spital, aceasta a afirmat că intenţia nu a fost de a fugi, ci de a reveni acasă pentru câteva ore, timp în care cumnata sa şi-a mai luat din cele necesare la spital.

În acest caz, Direcţia pentru Protecţia Copilului a deschis o anchetă, în urma căreia se va stabili dacă cei şapte fraţi vor rămâne în grija mamei sau vor fi preluaţi de Protecţia Copilului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro