VIDEO / Fiu de polițist prins cu marijuana, salvat de „bombardierii” de la Secția 16 / În loc să-l încătușeze, l-au folosit ca martor, în dosarul de tortură
De Narcis Voica.
Publicat pe 05.05.2021 la 23:50
Actualizat pe 06.05.2021 la 22:48
Polițiștii de la Secția 16 plasați în arest la domiciliu după ce au răpit doi oameni și i-au torturat au scăpat de dosarul din 2018 după ce l-au pus martor pe un fiu de polițist prins cu droguri.
- Agenții de la Secția 16 acuzați de tortură au fost filmați în timp ce „aranjau” un dosar de deținere de droguri
- Tânărul prins cu „iarbă” este fiul unui ofițer de la Poliția Capitalei
- Individul prins cu droguri a fost tratat regește, iar cel care l-a demascat a fost torturat de polițiști, umilit și băgat la balamuc
„Gruparea e mare”, zicea, recent, nașul lui Viorel Șeicaru (foto jos), referindu-se la mafioții din Sectorul 4. Și... se pare că are dreptate! Într-o filmare postată pe YouTube de una dintre victimele torționarilor de la Secția 16, polițiștii apar în timp ce „instrumentau”, în stilul lor, un dosar de deținere de droguri, autorul fiind un pui de ofițer de la Poliția Capitalei.
Fără a face prea multe comentarii pe seama modului în care au acționat „oamenii legii”, vă prezentăm, mai jos, două filme:
- primul - cu tratamentul primit de tânărul acuzat de „Maradona” (Șeicaru susține că s-ar fi dat drept polițist în civil, ca să tâlhărească doi tineri);
- al doilea - cu tratamentul primit de fiul de polițist prins cu „iarbă” și de prietenul acestuia.
În primul film, protagonistul susține că polițiștii l-ar fi încătușat abuziv și că ar fi încercat să îi plaseze în buzunare niște substanțe ilegale. Tânărul acuzat de Șeicaru de „Maradona” a fost încătușat, escortat de mai mulți agenți la Secția 16, iar acolo a fost strâns de gât, trântit la podea, călcat în picioare și umilit în ultimul hal. Victima susține că polițiștii chiar ar fi urinat într-o găleată și l-ar fi stropit cu urină... La final, individului care a reclamat că puiul de „milițian” avea droguri i s-a întocmit un dosar penal pentru tulburarea liniștii publice și a fost internat cu forța la balamuc.
Procurorii de la Sectorul 4 și cei de la Parchetul Capitalei s-au spălat pe mâini, inchizând ochii la faptele comise de polițiști și au pasat cazul Parchetului Militar, deși nu era de competența acestuia, fiindcă victima depusese plângerea împotriva agenților, nu împotriva jandarmilor, ca să fie de competența Parchetului Militar (jandarmii fiind militari - n.r.).
Astfel, după ce parchetele civile au jucat ping-pong cu dosarul, ignorând probele depuse la dosar, Parchetul Militar a hotărât că polițiștii au procedat corect în imaginile de mai jos. Iar decizia a fost menținută de judecători.
În cel de-al doilea film apare fiul de polițist care reclamase că cel din imaginile de mai sus încerca să îl buzunărească, dându-se drept polițist sub acoperire. Variantă susținută și de Viorel Șeicaru, liderul de sindicat care a condus acțiunile din 2018, 2019 și 2020 ale interlopilor de la Secția 16. (vezi articolul aici)
Astfel, după cum rezultă din imaginile filmate chiar de polițiști, în timp ce individul de mai sus era încătușat, în mașina odraslei de polițist a fost descoperit cannabis. Întrebat ce este cu „iarba” respectivă, posesorul drogurilor a explicat că știe că nu e legal, dar... aia e! Are și el niște droguri...
Nu a fost încătușat, nu a fost sigilată mașina, nu au fost chemați specialiștii de la antidrog, nu au fost chemați martori, pentru a asista la percheziții. Nu se știe dacă s-a deschis dosar penal, însă e greu de crezut că Șeicaru & Co. au încălcat ordinele primite. Fiindcă, după cum a declarat Șeicaru, în interviul exclusiv oferit reporterilor SPYNEWS, din arest la domiciliu, șefii i-ar fi interzis să se ia de consumatorii de droguri și de traficanții de droguri din Sectorul 4.
Însă, totul a fost filmat de bodycam-ul unui agent.
În timp ce toți polițiștii discutau despre drogurile descoperite, deținătorul plicului cu marijuana era extrem de relaxat, iar la un moment dat a fost anunțat că... va fi pus martor în dosarul ăluia care l-a turnat.
După cum rezultă din imaginile de mai jos, în timp ce tânărul era călcat în picioare, umilit și torturat de banda de „bombardieri” de la Circa 16, posesorul drogurilor se simțea ca la el acasă în sediul poliției: râdea cu Șeicaru și cu „cățelușii” acestuia, gesticula larg și părea că e pe tarlaua lui în Secția 16...
Umili ca niște sclavi pe plantație, polițiștii chiar îl ocoleau pe individul prins cu droguri, pentru ca nu cumva să îl deranjeze din discursul său, care părea extrem de interesant. Mai mult, după ce individul bătut de polițiști a fost târât, încătușat, spre spitalul de nebuni, prin fața lui, posesorul drogurilor s-a retras cu prietenii săi, în camera ofițerului de serviciu, pentru a discuta, ca prietenii... După ce, evident, un polițist l-a bătut amical pe umăr, în semn de apreciere, că operațiunea a reușit.
Fiindcă probabil că și în cazurile de flagrant cu marijuana este nevoie de diplomație!
Individul prins cu marijuana, relaxat, la o șuetă în Secția 16, printre prietenii săi
Conform legii, deținerea de droguri este interzisă în România, indiferent de tip sau cantitate. (Asta zice legea, însă...) În funcție de tipul de drog, pedeapsa pentru deținere poate ajunge până la 3 ani de închisoare. Deținerea drogurilor de risc este pedepsită cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă penală. Potrivit specialiștilor, dintre drogurile cel mai des întâlnite, cannabisul este clasificat ca drog de risc, iar ecstasy, cocaina și heroina sunt droguri de mare risc. Conform legii, principala caracteristică a deținerii este că drogurile sunt pentru consum propriu - așa cum ar fi fost în cazul individului protejat de organele de la „a 16-a”.
Însă, cum fiul de polițist susținea că poate fi supus unor teste, ca să demonstreze că nu se droghează, rezultă că „iarba” găsită în mașina lui era pentru vânzare... Asta, dacă nu o ținea pe post de odorizant.
Teoretic, polițiștii care l-au prins pe individul din al doilea film ar fi trebuit să îi întocmească un dosar penal.
Practic, Șeicaru a explicat, în interviul oferit reporterilor SPYNEWS, din arest la domiciliu, că nu avea voie să se ia de drogați și de traficanți.
Dacă i-au făcut dosar, doar „organele” de la „a 16-a” știu.
Totuși, legea zice că: „ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.
Dar, vorba nașului lui Șeicaru...
Lăsați slobozi pe străzi, cu armele la cingătoare, cu muniție letală, bătăușii de la Secția 16 au sechestrat în 2019 o femeie și au umilit-o, iar anul trecut au răpit, gazat și torturat doi bărbați - ambii murind, recent, „din cauze necunoscute”.
Polițiștii Viorel Șeicaru, Dorin Nine și Răzvan Lupu (aceștia apar în filmele din 2018, postate mai sus) sunt arestați la domiciliu, în timp ce alți infractori de la Secția 16 sunt cercetați în stare libertate (fiindcă n-au comis mare lucru, doar au participat la „show” și au protejat infractorii - n.r.).
Unul dintre bărbații morți de curând a fost dus pe un câmp, bătut cu bastoanele la ficat și la tălpi, iar la final Viorel Șeicaru a urinat pe el, spunând, conform procurorilor (aceiași procurori care i-au lăsat liberi pe făptași după evenimentele din 2018 și 2019, așadar cei care i-au favorizat pe infractori - n.r.): „Vezi ce poate să facă Poliția Română?!”