VIDEO / O insectă minisculă, inamicul public numărul unu al bucureștenilor. Ce este tigrul platanului și ce spun medicii despre înțepătură
Publicat pe 06.08.2018 la 22:46 Actualizat pe 07.08.2018 la 16:45
În această vară, bucureștenii se confruntă cu o invazie a unor insecte minuscule, care însă sunt extrem de deranjante și te pot umple rapid de înțepături. Tigrul plantanului se așază oriunde: pe haine, pe piele, pe ferestre.
În această vară, bucureștenii se confruntă cu o invazie a unor insecte minuscule, care însă sunt extrem de deranjante și te pot umple rapid de înțepături. Tigrul platanului se așază oriunde: pe haine, pe piele, pe ferestre.
După ce vara trecută Capitala s-a confruntat cu o invazie a unor gândaci zburători neplăcuți la miros, iată că 2018 vine cu invazia tigrilor platanului. Ele sunt niște ploșnițe de abia 3 milimetri, care au ajuns în București tocmai din America de Nord.
Conform Digi24, care citează specialiști, insectele s-au înmulțit dramatic odată cu creșterea temperaturilor peste pragul de 27 de grade. Și mai rău, vor continua să se înmulțească pe măsură ce va deveni și mai cald.
Din fericire, deși insectele ciupesc foarte des, nu s-au găsit probe științifice care să indice că ar transmite boli. Totuși, trebuie să fim atenți la reacțiile alergice, după ce suntem pişcaţi de tigrul platanului.
„Totuşi, dacă ne-a ciupit o musculiţă de acest fel şi, ne ştim alergici, sau locul unde ne-a înţepat se creează o zonă roşie, şi ne ştim cu un teren alergic, mergem la medicul de familie. Prima acţiune pe care trebuie să o face: să spălăm bine cu apă şi săpun. Asta în orice înţepătură”, a explicat Adrian marinescu, de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.