VIDEO / Poliţia Rutieră, verdict şocant în cazul care a scandalizat trei milioane de români! Doar în România poţi să vezi aşa ceva!
Publicat pe 09.04.2019 la 23:50 Actualizat pe 09.04.2019 la 23:36
Un caz incredibil, care a revoltat trei milioane de români, a luat o turnură neaşteptată, după ce Poliţia Rutieră a prins în trafic un şofer care conducea într-o stare... delicată!
Un caz incredibil, care a revoltat trei milioane de români, a luat o turnură neaşteptată, după ce Poliţia Rutieră a prins în trafic un şofer care conducea într-o stare... delicată!
Imaginile surprinse în trafic de un bucureştean au devenit virale pe Internet, strângând, în mai puţin de o lună, trei milioane de vizualizări şi mii de comentarii, pe diferite platforme. În film apare un "şmecher" cu SUV care nu a cedat trecerea într-o intersecţie situată chiar în burcul târgului, lângă Palatul Parlamentului, iar un echipaj de poliţie care a asistat la incident a demarat în trombă, pentru prinderea autorului. Imagini desprinse, parcă, din filmele americane, care au impresionat trei milioane de oameni şi i-au făcut să exclame: "Aşa, da! Deci, se poate şi în România! Am vrea să vedem zilnic asemenea poliţişti!" Mai ales să agenţii de circulaţie au lucrat ca la carte şi i-au săltat contravenientului permisul şi talonul, precum şi plăcuţele de înmatriculare.
Surpriza a venit zilele trecute, când şoferul, care are grave probleme de sănătate, incompatibile cu statutul de conducător auto, a fost văzut din nou în trafic. Cu aceeaşi maşină şi cu aceeaşi hemipareză. Întrebaţi de reporterii SPYNEWS cum este posibil ca şoferul paralizat pe jumătate să-şi piloteze bolidul, după ce a comis o contravenţie şi după ce poliţiştii au constatat că abia se poate mişca, poliţiştii au explicat că singurii vinovaţi sunt medicii care l-au declarat apt pe acesta. "Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i-au fost ridicate plăcuţele, deoarece avea inspecţia tehnică periodică expirată. Ulterior a efectuat inspecţia tehnică periodică, s-a prezentat la sediu şi i-au fost înapoiate plăcuţele şi certificatul de înmatriculare. Dacă a contestat măsura suspendării dreptului de a conduce, poate şofa în continuare, până la o hotărâre definitivă. (...) Într-adevăr, agenţii au constatat că şoferul avea probleme de sănătate, însă Poliţia Rutieră nu este în măsură să dea un verdict în acest sens, nefiind specialişti. Conform documentelor eliberate de medici, persoana în cauză poate conduce. Potrivit legii, medicii aveau obligaţia să sesizeze poliţia, dacă ajungeau la concluzia că afecţiunea de care suferă conducătorul auto îi afectează în vreun fel capacitatea de a conduce vehicule. Fără un document medical, noi nu putem să îi îngrădim persoanei respective dreptul de a conduce", au precizat surse din cadrul Poliţiei Române.
Iată ce prevede legea încălcată flagrant de medicii şoferului "kamikaze":
În cazul în care unitatea de asistenţă medicală autorizată, în urma realizării examenului de specialitate necesar, stabileşte că persoana care posedă permis de conducere este inaptă medical pentru a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, aceasta este obligată în termen de o zi de la data constatării să comunice rezultatul examinării către poliţia rutieră în a cărei rază teritorială unitatea îşi desfăşoară activitatea, către medicul trimiţător, precum şi persoanei declarate inaptă din punct de vedere medical pentru a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai.
În cazul în care, în termen de 30 zile de la data comunicării biletului de trimitere, medicul trimiţător nu este înştiinţat de unitatea de asistenţă medicală autorizată asupra rezultatului examinării, acesta este obligat să comunice poliţiei rutiere pe a cărei rază teritorială acesta îşi desfăşoară activitatea numele, prenumele şi codul numeric personal al persoanei aflate în evidenţa sau îngrijirea sa, precum şi informaţia că aceasta a fost trimisă să se prezinte pentru o examinare medicală.
La data primirii comunicării, poliţia rutieră retrage permisul de conducere al persoanei respective, făcând menţiune despre aceasta în evidenţa permiselor de conducere reţinute şi a sancţiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie. Măsura dispusă i se comunică, de îndată, conducătorului. În termen de maximum 3 zile lucrătoare de la această dată, conducătorul este obligat să se prezinte la sediul poliţiei rutiere pentru a preda permisul de conducere, în vederea retragerii acestuia, până la încetarea cauzelor pentru care s-a luat această măsură.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.