VIDEO / Tată la 16 ani pentru fratele mai mic. Ionuţ este stâlpul familiei, după ce mama i-a murit în urmă cu şase luni

+4 click pentru
galerie

Cei doi frăţiori cer ajutorul oamenilor cu suflet mare © Foto: Captură

A rămas orfan, după ce ambii părinţi i-au murit iar acum are grijă şi de frăţiorul lui mai mic. Un băiat de 16 ani şi-a făcut curaj şi a scris un mesaj către "Acces Direct", care a emoţionat foarte tare. Copilul şi-a spus povestea, înecată în dor şi sărăcie.

"Bună seara! Mă numesc Bărbieru Ionuţ, am 16 ani. Pe tatăl meu nu l-am cunoscut niciodată, pentru că a murit când aveam 4 luni, iar mama s-a prăpădit şi ea în urmă cu şase luni de o boală cumplită. Acum, pe mine şi pe fratele meu de 10 ani, ne creşte o bunică, dar nu are venituri aşa de mari şi ne este tare greu. Vă rog să ne ajutaţi!", este mesajul băiatului de 16 ani, potrivit "Acces Direct".

Aşa îşi începe povestea, Ionuţ. Un băiat care la 16 ani a rămas singur pe lume. Tatăl lui a murit fulgerător, la câteva luni după ce s-a născut. La scurt timp, mama şi-a refăcut viaţa şi a fost crescut de un tată vitreg. Dar acum, când avea cea mai mare nevoie de sprijin, a murit şi mama... s-a stins în urmă cu şase luni. Atunci, Ionuţ a fost nevoit să îl ia pe fratele lui, de doar 10 ani, Claudiu, şi să plece din casa în care locuiau. Să se refugieze în singurul loc în care au fost primiţi cu braţele deschise.

"Ne creşte bunica, pe mine şi pe fratele meu Claudiu. De şase luni.  Ne descurcăm foarte greu Foarte greu", a spus Ionuţ Bărbieru.

Ionuţ are sufletul măcinat de durere. Ochii i se umplu de lacrimi, când se gândeşte la mama. Amintirile şi fotografiile sunt singurele lucruri care i-au mai rămas de la cea care i-a fost înger păzitor, timp de 16 ani. Ţine ochii în pământ. Nu de ruşine, ci de dorul mamei. Dor care-i arde sufletul. Acum, bunica maternă este a doua mamă. Iar el, Ionuţ, la doar 16 ani, este deja bărbatul familiei. După ce vine de la şcoală, merge prin sat, la muncă. Trebuie să-şi câştige traiul de zi cu zi. Al lui, dar şi al fratelui Claudiu, dar nu uită nici de bunica Todosia, pe care o ajută cum poate.

CITEŞTE ŞI: VIDEO / Poveşti de groază! Mamă a cinci copii, fugită de acasă din cauza bătăilor: "Mi-a pus cuţitul la tendoane"

"Îi scot apă, tai lemne, orice. Să-i fie şi ei mai bine. Sun vreun prieten dacă are ceva de muncă să mă duc să-l ajut. Banii îi aduc bunicii", a spus Ionuţ Bărbieru.

Câteodată, mâncare pe săturate... câteodată însă... mai doarme şi cu stomacul gol. După cum îi e norocul. Aşa îşi duce traiul de zi cu zi Ionuţ. Însă are grijă ca lui Claudiu să nu-i lipsească nimic, în căsuţa bunicii Todosia. Căsuţă în care se înghesuie toţi trei într-o singură cameră, pentru că doar acolo au căldură. Şi mămăiţa de 67 de ani are sufletul sfâşiat. În urmă cu şase luni şi-a îngropat fiica, iar de atunci, ochii nu i se mai usucă de câte lacrimi amare varsă. Bunica Todosia vede că celor doi nepoţi le lipsesc multe şi o doare sufletul că nu le poate oferi tot ce-şi doresc lui Ionuţ şi lui Claudiu. Şi mai ales, nu le mai poate aduce mama înapoi, deşi şi-ar da şi viaţa dacă acest lucru ar fi posibil. 

După ce povestea emoţionantă a fost prezentată la tv, mătuşa Simonei Gherghe le-a oferit o surpriză celor doi copii şi bunicii lor, oferindu-le două săptămâni la mare, la vară, în vacanţă.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici

 

O.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro