VIDEO / Ultimă oră! Mansarda a două blocuri din Capitală arde puternic! 25 de autospeciale se luptă cu incendiul

+12 click pentru
galerie

Incendiu puternic în Bucureşti © spynews.ro

Un incendiu puternic a izbucnit vineri, pe strada Toamnei din Chiajna, Bucureşti. Mansarda a două blocuri lipite arde în flăcări puternice. Iniţial, nu mai puţin de 20 de autospeciale de stingere au fost trimise pentru stingerea incendiului. După aproximativ 30 de minute, au mai fost alertate 5 autospeciale de stingere şi 3 motopompe. 

Autorităţile au acţionat pentru protecţia altui imobil din apropiere. În afară de cele 25 de autospeciale de stingere şi 3 motopompe, au fost trimise 5 autoscări.  În vecinătate este un alt imobil, la aproximativ 10 metri distanţă şi case la doar 2-3 metri. Pentru a evita extinderea flăcărilor, se acţionează în mod preponderent cu autoscările, pe trei laturi ale blocurilor. Din cauza lipsei de apă, intervenţia decurge cu dificultate. Pentru că nu există surse de alimentare cu apă în zonă, se va încerca alimentarea din Lacul Morii. 

De asemenea, flăcările se propagă de la mansardă la etajul trei, punând în pericol distrugerea mai multor bunuri. Au fost formate echipe de căutare pentru salvarea persoanelor surprinse de flăcările puternice. Echipele de căutare au fost trimise la toate etajele imobilului. O gravidă în vârstă de 23 de ani va fi transportată la Spitalul Universitar din Capitală. În urma intervenţiei pompierilor, incendiul a fost localizat, dar mai sunt focare sub învelitoarea din tablă. S-a reuşit protejarea completă a patru case şi două blocuri. 

A fost remis mesaj de avertizare a populaţiei din zonă prin RoAlert

"Conform HG 571, clădirile de locuit colective noi sau existente cu mai mult de 4 niveluri supraterane, la care se realizează sau amenajează mansarda, se supun avizării-autorizării privind securitatea la incendiu. În cazul blocului din Chiajna, regimul de înaltime este P+3", au transmis reprezentanţii ISU.

Pentru asigurarea protecției, populației din zonă i se recomandă să rămână în incinte, să închidă geamurile și să nu se expună la fum. De asemenea, se recomandă permiterea accesului autospecialelor de intervenție şi evitarea zonei de manifestare. 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

A.O.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro