VIDEO / Un avion cu 200 de mii de măști de protecție pentru doctori a ajuns în țara noastră. Echipajul intră în carantină

Un avion cu 200 de mii de măști de protecție pentru doctori a ajuns în țara noastră. Echipajul intră în carantină

În plină pandemie de coronavirus, medicii din România au parte de un ajutor uriaș. În această seară, un avion cu 200.000 de măști a ajuns în România cu o cursă TAROM.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat în această seară vești bune pentru doctorii români. Un avion cu o încărcătură de 9 tone de echipamente medicale aduse din China au ajuns în țara noastră. Materialele vor ajunge în spitalele desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, prioritare sunt unitățile medicale aflate în județele cu un număr mare de cazuri confirmate pozitiv cu virusul ucigaș din China.

„200.000 de măști FFP2 au ajuns în România, cu o cursă TAROM. Materialele vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în județe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv. 

Aeronava Tarom, care a aterizat în această seară pe aeroportul Otopeni, a realizat cursa în baza unui contract comercial pentru perioada 2-3 aprilie 2020, pe ruta București - Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul virus coronavirus (COVID-19). 

Este primul zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom. Echipajul a fost format din șapte persoane: patru piloți comandanți, doi tehnicieni și un supervizor responsabil cu siguranța și centrajul încărcăturii pe durata zborului.

După revenirea în țară, venind dintr-o zonă galbenă privind răspândirea Covid 19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie și, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare.

Sunt așteptate și alte transporturi conținând achiziții realizate de Compania Națională Unifarm SA, care vor fi comunicate pe măsură ce se vor concretiza.

În prezent, Compania Tarom are pregătite două aeronave de pasageri de tip Boeing din categoria 737-800 NG pe care le poate converti (scaune scoase) pentru a efectua zboruri de tip full cargo și a transporta materiale sau echipamente. Tarom va onora, în continuare, orice cerere pentru astfel de zboruri având în vedere nevoia acută de materiale și  echipamente medicale atât de necesare în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus (COVID-19)”, informează Grupul de Comunicare Strategică.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro