Violatorii din Vaslui sunt liberi! Judecătorul a făcut anunțul, deși aceștia au primit pedepse de până la 10 ani

Violatorii din Vaslui sunt liberi! Judecătorul a făcut anunțul, deși aceștia au primit pedepse de până la 10 ani © arhivă

Anunț șoc în cazul celor șapte violatori din Vaslui, condamnați în anul 2015 după ce au batjocorit o tânără în vârstă de 18 ani. Judecătorul anunță că șase din cei șapte sunt liberi. 

Judecătorul Cristi Danileț a anunțat că șase din cei șapte violatori sunt liberi „grație recursului compensatoriu”. Acesta a vorbit despre acest subiect în cadrul unei conferințe care a avut loc la Cluj-Napoca. 

Vă reamintim că toți cei șapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, au fost acuzați că în noiembrie 2014 au violat o elevă în vârstă de 18 ani, pe care au batjocorit-o în mai multe felul, supunând-o unor chinuri de neimaginat. Pentru pedepsirea aspră a celor șapte, românii au semnat atunci o petiție. Peste 400 000 de oameni au cerut dreptate, iar în 2015 cei șapte violatori au primit pedepse cu închisoare: șase, opt sau zece ani de stat după gratii.

"Afirm încă o data că această lege a fost greşit concepută, căci a intenţionat rezolvarea unor probleme de supraîncărcare carcerală, dar în realitate a dus la eliberarea unor condamnaţi mai înainte să se îndrepte şi fără ca între timp să se îmbunătăţească condiţiile din penitenciare. În plus, statistica arata ca 80% din condamnaţii pentru agresiuni sexuale recidivează", a spus judecătorul.

Raluca M., fata violată de cei șapte, era atunci elevă la un liceu din Vaslui și făcea naveta cu un autobuz, atunci când Silviu Burada a oprit lângă ea și i-a propus să urce în mașina lui pentru a o duce el mai repede acasă. din păcate, nu acasă a fost destinația, ci într-un loc de groază. 

A urmat apoi un proces pentru toți cei șapte bărbați acuzați de viol. Judecătorii au decis cea cea mai mare pedeapsă să fie de aproximativ zece ani, iar cea mai mică de șase ani.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro