Vor fi luate măsuri suplimentare dacă se va confirma şi cel de-al 26-lea bolnav de coronavirus

Vor fi luate măsuri suplimentare dacă se va confirma şi cel de-al 26-lea bolnav de coronavirus © Arhiva

Coronavirusul a ajuns şi în România şi până în acest moment, din păcate, 25 de persoane au fost confirmate cu virusul ucigaş din China.

După ce coronavirusul a făcut până acum 25 de victime, confirmarea unui nou caz pe teritoriul ţării noastre va duce la un al doilea scenariu al epidemiei, fiind luate măsuri mult mai restrictive, conform secretarului de stat Nelu Tătaru.

Există patru tipuri de scenarii în contextul infectării cu coronavirus. Conform autorităţilor, ne aflăm acum la limita de a trece la cel de-al doilea scenariu.

Potrivit informaţiilor specialiştilor, primul scenariu implică îmbolnăvirea cu coronavirus a unui număr maxim de 25 de persoane. Cel de-al doilea scenariu vizează îmbolnăvirea unui număr stabilit între 25 şi 100 de persoane. Următorul scenariu al epidemiei se activează atunci când se depistează între 100 şi 2.000 de cazuri de îmbolnăviri, iar cel de-al patrulea scenariu şi cel mai grav dintre toate, este cel în care vor fi confirmaţi peste 2.000 de bolnavi cu coronavirus.

În acest context, dacă va fi atins cel de-al doilea prag al epidemiei, trebuie să ne aşteptăm la măsuri mult mai drastice atât la graniţe, în spitale, şcoli, cât şi pentru familiile celor deja infectaţi.

„Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindcă fiecare din aceste cazuri au contacți. Ne așteptăm la secții separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne așteptăm la limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru niște boli cronice sau intervenții programate. Și ne așteptăm, efectiv, la un control la granița mai accentuat și pentru celelalte țări decât cele care sunt în acest moment în zona roșie sau zona galbenă”, a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru, la Digi24.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro