"Vorbeşte cu Angela", cod de ajutor pentru agresiunile sexuale. Proiectul-pilot va fi aplicat în cluburile şi barurile din Centrul Vechi

"Vorbeşte cu Angela", cod de ajutor pentru agresiunile sexuale. Proiectul-pilot va fi aplicat în cluburile şi barurile din Centrul Vechi

O campanie a fost lansată de Poliţia Capitalei pentru prevenirea agresiunilor de natură sexuală ce au loc în cluburile şi barurile din Bucureşti.

În parteneriat cu Asociaţia Necuvinte, autorităţile au lansat proiectul-pilot "Vorbeşte cu Angela", implementat în zona Centrului Vechi.

Ideea de la care a pornit acest proiect a fost dorinţa unui cod simplu şi uşor de folosit pentru a semnala discret orice pericol.

În anul 2016 a fost lansată în Marea Britanie campania "Ask for Angela", de către Hayley Child, expertă în probleme legate de consumul de alcool şi agresiuni sexuale în cadrul Consiliului Local Lincolnshire, conform Poliției Capitalei.

„Este ușor de reținut și prietenos. Nu atrage atenția și oferă o cale facilă de a ieși dintr-un context dificil”, conform sursei citate.

Personalul va fi instruit pentru a face faţă situaţiilor semnalate

Lucrătorii din barurile şi cluburile Capitalei vor fi instruiţi, astfel încât să recunoască semnalul în momentul în care îl vor auzi. La solicitarea lor, angajaţii vor izola persoana aflată în pericol, o vor duce într-un loc sigur, până la venirea unui taxi, a prietenilor sau familiei, sau al unui echipaj de poliţie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro