VIDEO / Vraciul din Munții Apuseni! Ruben vindecă oamenii de boli cu plante și alifii

Povestea incredibilă a vraciului Ruben, bărbatul care ar vindeca oamenii de boli cu plante și alifii © captura Antena 1

El este Ruben Stănilă. I se spune vraciul din munţii Apuseni. Aşa e cunoscut în ţinutul moţilor. Sună a descântec, dar este doar o rugăciune pe care Ruben o spune de fiecare dată când merge în căutarea plantelor care ar fi tămăduitoare, după cum povesteşte el.

Aşa se consideră Ruben. Ultimul mohican. Poate că aşa ar spune şi mulţi dintre cei de la oraş, dacă l-ar vedea pe bărbatul în vârstă de 57 de ani, pentru prima oară. Un dac, în adevăratul sens al cuvântului, care se deosebeşte de ceilalţi oameni din Apuseni prin graiul arhaic şi portul său inspirat din viaţa monahală. Presupusul vraci din munţi ar cunoaşte taine vechi, lăsate din strămoşi, reţete miraculoase obţinute din plante care ar fi vindecătoare.

"Eu am fost între bătrâni în sat. De la bătrâni iei înţelepciunea. Mergeam cu ei la vite. Buruiana asta e bună de cutare, asta e bună de cutare. Asta e bună de cutare. Toate le-am băgat pe calculatorul central.  Fiecare plantă e unicată. Fiecare are un mesaj.", a povestit vraciul Ruben, la Acces Direct. 

Aşa se consideră Ruben. Ultimul mohican. Poate că aşa ar spune şi mulţi dintre cei de la oraş, dacă l-ar vedea pe bărbatul în vârstă de 57 de ani, pentru prima oară. Un dac, în adevăratul sens al cuvântului, care se deosebeşte de ceilalţi oameni din Apuseni prin graiul arhaic şi portul său inspirat din viaţa monahală. Presupusul vraci din munţi ar cunoaşte taine vechi, lăsate din strămoşi, reţete miraculoase obţinute din plante care ar fi vindecătoare, susţine acesta. 

"Dacă poţi să vorbeşti cu natura, ai vorbit cu tine însuţi. Când ai conexiunea asta, te integrezi în natură şi ea te ajută. Du-te la un arbore când eşti supărat şi ia-l în braţe. Îţi simte durerea. Şi te poţi vindeca lângă un arbore. Am notat pe un caiet ce am băgat în calculator. Am notat şi am notat pe spate toţi bătrânii cât am mai ţinut minte şi mulţi care nu au ţinut minte, de la care am adunat.", a mai spus vraciul Ruben, la Acces Direct. 

A.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro