What's Up, lăsat fără droguri! / Câtă „iarbă” au confiscat procurorii DIICOT de la celebrul artist!
De Narcis Voica.
Publicat pe 07.11.2021 la 23:32
Actualizat pe 07.11.2021 la 23:33
Artistul What's Up a fost citat, recent, în fața instanței, în dosarul în care procurorii DIICOT l-au acuzat de deținere de droguri, i-au luat „iarba”, apoi l-au iertat.
- Artistul Marius Ivancea, alias „What's Up”, a fost lăsat fără droguri
- DIICOT l-a scăpat de pușcărie, însă nu i-a dat înapoi „iarba”
- Cetățenii României vor achita toate cheltuielile
What's Up, cunoscut de procurorii DIICOT drept Ivancea Marius Marian, a scăpat definitiv de probleme cu legea, însă a rămas fără droguri. „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri. Confiscă de la intimatul IVANCEA MARIUS MARIAN cantitatea de 1,80 grame Cannabis, depusă la camera de corpuri delicte a Inspectoratului General al Poliţiei Romane – Direcţia Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţă Operativă, conform dovezii seria DCJSEO nr. 522354/15.05.2020. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, a decis instanța.
Conform legii, „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă; dacă faptele privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani”.
Însă asta rămâne la aprecierea procurorilor, care sunt niște dumnezei. Dacă nu au chef să-l trimită după gratii pe suspect, procurorii pot anula dosarul, din pix, invocând alt articol: „În cazul infracțiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani, procurorul poate renunța la urmărirea penală când constată că nu există un interes public în urmărirea faptei”.
Iar cheltuielile rămân „în sarcina statului”. Adică salariile încasate pentru eforturile depuse, salariile polițiștilor, combustibilul mașinilor folosite de poliție și DIICOT, orele de filaj, orele de interceptări, banii cheltuiți cu expertize și cu analize de laborator. Totul. Până și coala A4 pe care a fost redactată ordonanța de clasare. Toate sunt trecute la „pierderi”, din pix. În sarcina contribuabililor care plătesc taxe și impozite. Deși suspectul nu este nevinovat, ci procurorul, plătit din bani publici, care va încasa o pensie specială de câteva mii de euro, consideră că „nu există un interes public în urmărirea faptei”.
Marius Ivancea a scăpat definitiv și de dosarul de ultraj, anul trecut. După ce a fost ținut la sertar câteva luni, probabil ca să mai uite lumea de scandal, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au decis să claseze dosarul în care Marius Ivancea era acuzat că a agresat trei polițiști. La fel ca și DIICOT, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a trimis instanței dosarul buclucaș pentru confirmarea soluției: „Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 formulata in dosarul nr. 10207/P/2019. În baza art. 318 alin.15 c.p.p. confirmă ordonanţa nr. 10207/P/2019 din data de 18.06.2020 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 , prin care s-a dispus renunţarea la urmărire penală, în cauza având ca obiect infracţiunile prev de art. 257 alin. 1, 4 rap. la art. 206 c.p. cu apl. art. 38 c.p. privind pe IVANCEA MARIUS MARIAN şi RĂDUNĂ ALIN SEBASRIAN, IOVA DANIEL NICOLAE, CAIN LUCIAN În baza art. 275 alin. (3) c.p.p. , cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”. În 2019, cu puțin timp înainte de Crăciun, What's Up a fost săltat de un echipaj al Secției 17. Pentru că artistul era agresiv, agenții au încercat să-l imobilizeze, moment în care acesta l-a mușcat de picior pe unul dintre ei. În plus, artistul i-a amenințat pe oamenii legii cu bătaia și ar fi afirmat chiar că va apela la bătăuși profesioniști.