Zece greșeli pe care le fac oamenii când încercă să se protejeze de COVID-19! Cum riscă sa fie infectați
Publicat pe 04.11.2020 la 09:35 Actualizat pe 04.11.2020 la 09:35
Greșelile pe care oamenii le fac pe timpul pandemiei cu coronavirus sunt din ce în ce mai multe. În aceste vremuri, oamenii ar fi trebuit să se învețe deja cu noile restricții, dar se pare că acestea sunt mai greu de pus în aplicare decât am crezut.
- Care sunt cele mai frevente greșeli
- Ce trebuie să respecte oamenii pe timpul pandemiei
De luni de zile ne luptăm cu pandemia de coronavirus și tot de atunci, specialiștii fac tot felul de studii pentru a descoperi cum putem combate mai ușor virusul ucigaș din China.
În Europa și alte continente ale lumii, înregistrări în creștere de decese și noi cazuri de noi infecții cu coronavirus.
Acum, în cel puțin cinci state americane, numărul cazurilor zilnice nou înregistrate a depășit 4.500. Potrivit rapoartelor „Business Insider”, pe lângă creșterea recentă din Statele Unite, creșterea globală este de asemenea evidentă.În ultimele zile, Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Elveția și India au cunoscut și o creștere substanțială.
În acest caz, acestea sunt cele mai mari 10 greșeli pe care le facem fără să ne dăm seama, fiind mai vulnerabili la riscul de infecție.
1. Purtarea incorectă a măștilor de protecție
Gripa, răcelile și virusurile respiratorii sunt răspândite de particule din aer.Nu este nevoie ca cineva să strănute sau să tusească lângă noi, dar atâta timp cât suntem în preajma acelei persoane, ne putem îmbolnăvi ușor. Prin urmare ar trebui să purtăm măștile corect, întotdeauna cu partea colorată în exterior, implicit, cu partea albă în interior. Este foarte important ca nasul, bărbia și gura să fie perfect acoperite, motiv pentru care în momentul în care aceasta este pusă pe față trebuie apăsată ferm astfel încât părțile laterale ale măștii medicale să fie lipite de obraji.
2. Nu stai izolat timp de două săptămâni după contactul cu o persoană infectată
Ramanem in izolare la domiciliu imediat ce am aflat despre situatia descrisa. Daca avem posibilitatea, ramanem singuri in izolare. Daca nu avem posibilitatea, stam cat de mult se poate izolati in alta camera fata de restul familiei, folosim masca toti din casa atunci cand ne intalnim, curatam bine suprafetele din spatiile comune (baie si bucatarie).
3. Adunările în grupulețe mici
Coronavirusul se răspândește în locuri în care oamenii respiră, mănâncă, râd, cântă și vorbesc mult timp. Pe măsură ce vremea devine mai rece, astfel de adunări sunt adesea ținute în casele oamenilor, deci riscul devine mai mare.
4. Crezi că dacă rămâi în casă ești ferit cu totul de virus
Un studiu recent al CDC a constatat că 53% dintre persoanele care locuiau cu cineva care a fost testat pozitiv pentru virus, inevitabil se infectau și ele, conform ProTv
5. Crezi că membrii familiei tale și prietenii sunt la fel de precauți
Un studiu recent a arătat că oamenii tind să mintă despre sănătatea lor sau despre măsurile de precauție pe care le iau pentru a se proteja. În acest studiu, cercetătorii au întrebat mai mult de 400 de persoane cu vârste cuprinse între 20 și 80 de ani cât de sinceri au fost în timpul pandemiei.Au descoperit că minciuna cu privire la măsurile și simptomele preventive este foarte frecventă.
6.Ignori ce se întâmplă în orașul tău și ce decizii se iau
Trebuie să știi situația cazurilor Covid-19 din zona ta, pentru a te feri mai ușor de posibile infectări. Dacă în zona dumneavoastră sunt diagnosticate multe cazuri, riscul de infecție este mare. Când este necesar, ar trebui luate măsuri de precauție suplimentare pentru a evita adunarea și păstrarea unei distanțe sau chiar depășirea distanței recomandate.
7. Nu puteți accepta că viața tuturor și situația s-a schimbat
Țările nu trebuie să se închidă pentru a câștiga lupta împotriva coronavirusului, dar oamenii trebuie să ia în serios această pandemie. Exemplul Coreei de Sud și al Chinei arată ce se întâmplă atunci când cetățenii acceptă că viața nu mai este aceeași.
8. Crezi că măsurile pe care le iei sunt suficiente pentru a scăpa de virus
Un expert a spus că „confuzia” care încă prevalează în rândul oamenilor este că nu au luat în considerare „stratul de protecție”. Ar trebui să ne amintim că aceste măsuri au mai degrabă un „efect multiplicator” decât să le trateze ca măsuri preventive separate, potrivit ProTv.
9. Doar pentru că o acțiune este permisă în timpul pandemiei nu înseamnă neapărat că are un risc scăzut.
Un exemplu îngrijorător: un nou studiu realizat de economiștii din Stanford sugerează că mitingurile președintelui Trump din timpul pandemiei „au dus probabil la peste 700 de decese”.
10. Te testezi imediat ce ai fost expus
Dacă vă grăbiți să vă faceți un test imediat după ce ați fost în contact cu cineva bolnav, cel mai probabil veți avea un test negativ, deoarece este nevoie de ceva timp pentru ca organismul dumneavoastră să dezvolte o infecție.
Citește și: Zece greșeli care-ți provoacă apariția acneei, după purtarea măștii de protecție