Zeci de romi din Dâmbovița s-au rugat în plină stradă pentru a scăpa de coronavirus. Adulți și copii, în genunchi în fața caselor / VIDEO

Zeci de romi din Dâmbovița s-au rugat în plină stradă pentru a scăpa de coronavirus © Captura video

Imaginile haosului total au fost surprinse într-o comună din Dâmbovița. Acolo zeci de romi au ieșit din case, în plină pandemie, au îngenunchiat în stradă și au început să se roage pentru a scăpa de coronavirus.

Zeci de romi din satul Fântânele, comuna Cojasca, județul Dâmbovița, au încălcat toate regulile impuse de autorități, în perioada crizei provocate de coronavirus, și au ieșit cu toții din case.

Deși adunările publice sunt interzise, toți locuitorii unui cartier au ieșit în stradă și au început să se roage pentru ca Dumnezeu să îi ferească de noul coronavirus.

În toiul nopți, adulți, dar și copii, pe ploaie, au rostit rugăciuni pentru a cere ajutorul în lupta cu coronavirusului. Fără măști de protecție, fără a păstra distanța indicată de autorități, zecile de romi și-au făcut propria slujbă.

Întregul eveniment a fost filmat de un participant și postat apoi în mediul online.

După distribuirea imaginilor pe internet, poliția locală s-a autosesizat imediat. La scrut timp, la fața locului au ajuns oamenii legii care au aplicat nu mai puțin de 30 de amenzi, întrucât adunările publice sunt interzise prin Ordonanța Militara decretată odată cu starea de urgență.

Și în mediul online, grupul de romi a adunat tot felul de reacții. Dacă unii le aplaudă gestul, alții au fost de-a dreptul revoltați de inițiativa grupului. 

”Inconștienți”, ”Dumnezeu să vă ajute”,Nu au făcut nimic greșit”, ”Rușine să vă fie”, sunt doar câteva dintre comentariile celor care au urmărit imaginile în mediul online. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro