Homepage » Actualitate » Stiri interne » Zi decisivă pentru „Esteticianul vedetelor”, în dosarul de un milion de euro / Documentul care pune capăt scandalului

Zi decisivă pentru „Esteticianul vedetelor”, în dosarul de un milion de euro / Documentul care pune capăt scandalului

De Narcis Voica.
Publicat pe 10.09.2024 la 22:51 Actualizat pe 10.09.2024 la 22:51

Zi decisivă, în procesul deschis de o pacientă operată de celebrul medic Marek Vâlcu, supranumit „Esteticianul vedetelor”: INML dă verdictul, răspunzând la 21 de întrebări!

  • Procesul deschis de o pacientă împotriva medicului Marek Vâlcu a intrat pe ultima sută de metri
  • Monica Feliu susține că documentul emis de un expert ORL face lumină
  • Instanța a cerut ca INML să răspundă la 21 de întrebări

Monica Feliu, pacienta care l-a acuzat pe medicul Marek Vâlcu de malpraxis, a dezvăluit, în exclusivitate pentru SPYNEWS.ro, că un document parafat de un profesor celebru ar demonstra faptul că are dreptate. Totuși, la termenul următor, procesul s-ar putea termina, fiindcă atunci va da un verdict Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”.
Conform documentelor, medicii legiști trebuie să răspundă la 21 de întrebări, din care să rezulte, clar, dacă medicul Marek Vâlcu a procedat corect și dacă pacienta a rămas cu sechele.

(Lista întrebărilor, la finalul articolului).

Vrea un milion de euro

Monica Feliu susține că și-a pierdut simțul olfactiv și că îi cade nasul după o operație efectuată de esteticianul Marek Vâlcu și afirmă în cererea de chemare de judecată că înainte de operație simțea mirosul de gaze de la câteva străzi, însă acum poate să și explodeze în casă, fiindcă nu mai percepe niște eventuale scurgeri de gaze. De asemenea, ea susține că a pierdut o grămadă de bani din cauza problemelor la nas, motiv pentru care a solicitat acordarea unei despăgubiri de un milion de euro.

Declarat nevinovat, în dosarul penal

Pe lândă procesul civil, pacienta Feliu a formulat și o plângere penală împotriva medicului, însă magistrații l-au declarat nevinovat. După ce a fost declarat nevinovat de Parchet și de Colegiul Medicilor, doctorul a câștigat și procesul în care femeia pe care a operat-o ceruse redeschiderea dosarului clasat de procurori. „Respinge plângerea formulată de petenta FELIU MONICA împotriva ordonanței de clasare nr. 2120/P/2023 din data de 15.06.2023 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, menținută prin ordonanța nr. 266/II-2/2023 din 08.08.2023 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, ca neîntemeiată. Menţine soluţia dispusă prin ordonanța de clasare nr. 2120/P/2023 din data de 15.06.2023 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. În baza art. 275 alin (2) din Codul de procedură penală obligă petenta la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, a decis instanța.

Acuzată că n-a respectat indicațiile medicului

Katia Cicală, avocata medicului Marek Vâlcu, a declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că Monica Feliu nu a fost operată de deviație de sept și că eventualele probleme la nas ar putea fi cauzate de faptul că pacienta nu a respectat indicațiile doctorului. De exemplu, că aceasta a purtat la scurt timp după intervenție ochelari de soare, unii fiind „cât lopata”, care ar fi presat zona sensibilă a nasului. Asta, deși medicul i-ar fi spus să protejeze zona și să nu poarte ochelari...

Referitor la aceste acuzații, Monica Feliu a declarat, pentru SPYNEWS, că poza de pe Facebook la care face referire avocata lui Marek Vâlcu ar fi fost făcută la patru luni de la intervenție și că doctorul nu i-a interzis să poarte ochelari de vedere sau de soare. „Chiar dacă nu mi-a interzis să port ochelari, nu am purtat pentru că mă durea nasul îngrozitor și nu suportam nicio atingere. Și în prezent, după ce port zece minute ochelarii, mi se învinețește nasul”, a afirmat Monica Feliu.

Întrebările judecătorilor:
Dispune administrarea probei cu expertiza medico-legală, de către I.N.M.L. Mina Minovici cu obiectivele:

1. Să se stabilească dacă toate actele medicale efectuate de ......- începand de la actele premergătoare operaţiei si pana la externarea dupa operaţie - au fost realizate cu respectarea legii si a protocoalelor/standardelor medicale in vigoare;

2. Să se stabilească dacă s-au respectat protocoalele/standardele medicale în cazul intervenţiei chirurgicale propriu-zise din data de 19.11.2021;

3. Să se stabilească dacă raportat la particularităţile concrete ale problemelor medicale acuzate de pacienta, ar fi fost posibil ca intervenţia chirurgicală să fi fost efectuată doar de un singur medic, ..., sau de către o echipă medicala specializata atât în chirurgia funcţionala a nasului, cat şi în ceea ce priveşte chirurgia plastica (estetica) a nasului; Din punct de vedere legal putea ...sa efectueze singur aceasta intervenţie chirurgicala în raport de competentele sale profesionale?

4. Să se stabilească dacă pacientul a fost informat efectiv si despre eventualele efecte adverse ale intervenţiei chirurgicale la care urma sa fie supus pentru a cunoaşte daca acesta si-a dat consimţământul în deplina cunoştinţa de cauza cu privire la aceasta procedura medicala;

5. Să se stabilească dacă diagnosticul pus de către ... pacientei în momentul în care acesta a vazut-o - anterior operaţiei din 19.11.2021 - a fost unul corect;

6. Sa se stabilească ce analize medicale premergătoare trebuiau prescrise de ...şi efectuate de pacienta pentru ca intervenţia chirurgicala din 19.11.2021 sa fi putut fi realizata în depline condiţii de siguranţa conform standardelor medicale în vigoare;

7. Sa se stabilească daca în urma intervenţiei chirurgicale din 19.11.2022 problemele funcţionale si estetice ale nasului pacientei au fost sau nu remediate;

8. Sa se stabilească în prezent, la data examinării, care este diagnosticul real al pacientei. Care este simptomatologia nasului în prezent (sinusuri, respiraţie, simt olfactiv, etc.), care sunt problemele pe care le acuza pacienta în continuare si care sunt cauzele reale ale acestei simptomatologii.

9. Să se stabilească dacă există o legătură de cauzalitate între modalitatea stabilirii diagnosticului, efectuarea intervenţiei chirurgicale din 19.11.2021 si prescrierea tratamentului medical post-operator;

10. Sa se stabilească în prezent ce intervenţie chirurgicala trebuie efectuata pentru rezolvarea/remedierea problemelor funcţionale si estetice ale nasului pacientei si implicit, pentru încetarea suferinţei acesteia;

11. Sa se stabilească care sunt şansele reale ca în urma unei noi intervenţii chirurgicale, raportat la starea medicala din prezent, problemele, ce ţin de chirurgia funcţionala si estetica a nasului pacientei sa fie remediate in totalitate? Exista riscul ca funcţia respiratorie si/sau cea olfactiva a nasului sa ramana afectate permanent? Daca da, in ce proporţie?

12. Care este diferenţa de ordin medical între rezectie cornete si septoplastie (deviaţia de sept)? Exista o legătura directa intre cele doua sau sunt proceduri medicale (intervenţii chirurgicale diferite).

13. În situaţia privind corectarea estetica a nasului (rinoplastia), se poate face aceasta procedura concomitent cu o procedura de deviaţie de sept (ce tine de chirurgia funcţionala a nasului)? Exista posibilitatea unor complicaţii ca urmare a efectuării ambelor proceduri deodată? Standardele medicale permit acest lucru? Sau prevalează una din aceste proceduri si abia dupa vindecarea completa se realizează a doua procedura?

14. Cat durează în mod normal recuperarea post-operatorie dupa o rinoplastie sau o rezectie cornete conform standardelor medicale?

15. Un chirurg estetician poate face intervenţii medicale ce ţin de chirurgia funcţionala a nasului? Daca da, în ce condiţii? Doar daca are certificatul de atestare profesionala în acest sens? Sau daca pur si simplu a urmat nişte cursuri specializate în domeniu? Ce ne spun protocoalele/standardele medicale în aceasta situaţie?

16. Era obligatorie efectuarea prealabila a unui CT-ul privind sinusurile înaintea unei intervenţii de deviaţie de sept sau era suficient un CT focul cu vreun an de zile înainte cu ocazia unui control stomatologic? E obligatoriu, in prealabil, CT-ul si in cazul rinoplastiei si rezectiei cornetelor? Avem vreun standard medical in acest sens?

17. Pentru o deviaţie de sept este recomandat sa se folosească apa cu argint coloidal comercializata de pe site-ul Aqua Nano, cate o linguriţa pe zi? Sau e doar pentru sinuzita?

18. Pentru o rinoplastie/rezectie cornete sau deviaţie de sept se folosesc fire care se absorb/se topesc sau nu? Daca sunt folosite fire normale la cat timp dupa intervenţie trebuie scoase? Daca s-au folosit fire care se absorb la cat timp trebuiau sa se absoarbă?

19. La cat timp în mod normal, dupa o intervenţie de rinoplastie sau deviaţie de sept trebuie sa se oprească sangerarea? Daca sangerarea nu se opreşte ce procedura se urmează si ce ar fi trebuit sa facă ...in aceasta situaţie?

20. Sa se menţioneze în concret daca in caz de septoplastie, rezectie cornete sau rinoplastie se poale folosi botox pentru remedierea acestor afecţiuni conform protocoalelor/standardelor medicale. Se poate face îndreptarea nasului prin botox?

21. Să se stabilească dacă tuburile de silicon din nas se folosesc doar pentru rinoplastie sau pentru deviaţie de sept sau pentru ambele intervenţii chirurgicale; la cât timp după efectuarea intervenţiei chirurgicale trebuiau îndepărtate/ scoase din nas aceste tuburi?

Citește și: Soțul polițistei care s-a împușcat în cap, gest bizar, după ce a ajuns șef în Poliția Dolj / Documente exclusive

În articolul
Zi decisivă pentru „Esteticianul vedetelor”, în dosarul de un milion de euro / Documentul care pune capăt scandalului
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Anamaria Prodan, declarație de iubire pentru Ronald Gavril. Ipostaza în care s-au afișat cei doi: „Ce e dragostea?”
Showbiz intern • la 16:08
Anamaria Prodan, declarație de iubire pentru Ronald Gavril. Ipostaza în care s-au afișat cei doi: „Ce e dragostea?”
  • Anamaria Prodan, declarație de iubire pentru Ronald Gavril
  • Ipostaza în care s-au afișat cei doi
TikTokerița celebră din România care urmează să devină mămică. Anunțul a fost făcut într-un mod romantic: „Știți cât ne-am rugat”
Showbiz intern • la 15:02
TikTokerița celebră din România care urmează să devină mămică. Anunțul a fost făcut într-un mod romantic: „Știți cât ne-am rugat”
  • TikTokerița celebră din România care urmează să devină mămică
  • Anunțul a fost făcut într-un mod romantic
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Paparazzi • la 14:36
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
  • Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară
  • Cine îi este alături în aceste momente
Elena Udrea, mesaj emoționant de ziua fiicei sale. Ce i-a transmis fostul politician micuței: „De când ai venit în viața mea”
Showbiz intern • la 13:01
Elena Udrea, mesaj emoționant de ziua fiicei sale. Ce i-a transmis fostul politician micuței: „De când ai venit în viața mea”
  • Elena Udrea, mesaj emoționant de ziua fiicei sale
  • Ce i-a transmis fostul politician micuței
Maria Covasa de la Insula Iubirii, cadou spectaculos de ziua ei de naștere. Fosta concurentă a împlinit 27 de ani / FOTO
Showbiz intern • la 12:10
Maria Covasa de la Insula Iubirii, cadou spectaculos de ziua ei de naștere. Fosta concurentă a împlinit 27 de ani / FOTO
  • Maria Covasa de la Insula Iubirii, cadou spectaculos de ziua ei de naștere
  • Fosta concurentă a împlinit 27 de ani
Filmuleţ primit pe pont la Spynews cu Ema Uta, în Mykonos! Cu cine a fost filmată make-up artistul în clubul milionarilor
Showbiz intern • la 11:45
Filmuleţ primit pe pont la Spynews cu Ema Uta, în Mykonos! Cu cine a fost filmată make-up artistul în clubul milionarilor
  • Imagini incendiare cu Ema Uta din Mykonos
  • Cu cine a fost filmată blondina
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Un nou ciclon dinspre Mediterană ameninţă Europa cu furtuni puternice. Mai multe ţări, sub avertizări de cod roşu şi portocaliu
recomandare pe observatornews.ro
Un nou ciclon dinspre Mediterană ameninţă Europa cu furtuni puternice. Mai multe ţări, sub avertizări de cod roşu şi portocaliu
Milionarul român de doar 28 de ani, replică genială pentru un bărbat care i-a transmis că poartă un hanorac de 60 de lei!
recomandare pe as.ro
Milionarul român de doar 28 de ani, replică genială pentru un bărbat care i-a transmis că poartă un hanorac de 60 de lei!
Imaginile momentului în showbiz. Vlad Gherman, surprins alături de o altă femeie în Barcelona. Aceasta este și ea într-o altă relație!
Romania TV
Imaginile momentului în showbiz. Vlad Gherman, surprins alături de o altă femeie în Barcelona. Aceasta este și ea într-o altă relație!
Anunţ de ultimă oră despre marele Helmuth Duckadam!
Romania TV
Anunţ de ultimă oră despre marele Helmuth Duckadam!
O polițistă este cercetată pentru că avea o relație cu un traficant de droguri și o aventură cu șeful ei căsătorit, în același timp
recomandare pe antena3.ro
O polițistă este cercetată pentru că avea o relație cu un traficant de droguri și o aventură cu șeful ei căsătorit, în același timp
Logodnica lui Jeff Bezos este implicată într-un scandal răsunător. Acuzațiile incredibile pe care i le aduce fosta instructoare de yoga
recomandare pe antena3.ro
Logodnica lui Jeff Bezos este implicată într-un scandal răsunător. Acuzațiile incredibile pe care i le aduce fosta instructoare de yoga
Oamenii au fost extaziați când au văzut la un zoo din China doi pui de panda. Apoi aceștia au început să latre
recomandare pe antena3.ro
Oamenii au fost extaziați când au văzut la un zoo din China doi pui de panda. Apoi aceștia au început să latre
Prințul William, cea mai șocantă apariție. Imagini greu de privit, soțul lui Kate arată înfricoșător acum
recomandare pe playtech.ro
Prințul William, cea mai șocantă apariție. Imagini greu de privit, soțul lui Kate arată înfricoșător acum
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit. Primele imagini de la cununia civilă. Artista a arătat spectaculos
recomandare pe playtech.ro
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit. Primele imagini de la cununia civilă. Artista a arătat spectaculos
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
recomandare pe redactia.ro
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii  a spus totul despre adolescenți
recomandare pe redactia.ro
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
BREAKING! Familia Regală a României, în DOLIU
recomandare pe Ciao.ro
BREAKING! Familia Regală a României, în DOLIU
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!
recomandare pe shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!
Fostul iubit al Mădălinei Ghenea a sărit în apărarea Simonei Halep! „E ciudat ce s-a întâmplat”
recomandare pe ProSport.ro
Fostul iubit al Mădălinei Ghenea a sărit în apărarea Simonei Halep! „E ciudat ce s-a întâmplat”
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă
recomandare pe bzi.ro
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
recomandare pe bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Lovitură pentru români! Magazinele Lidl, Mega Image, Auchan şi Profi se închid
recomandare pe dailybusiness.ro
Lovitură pentru români! Magazinele Lidl, Mega Image, Auchan şi Profi se închid
S-a decis oficial! Centralele de bloc vor fi demolate!
recomandare pe dailybusiness.ro
S-a decis oficial! Centralele de bloc vor fi demolate!
Se întoarce norocul pentru 3 zodii pe 18 Septembrie 2024: Binele atrage bine
recomandare pe Jurnalul.ro
Se întoarce norocul pentru 3 zodii pe 18 Septembrie 2024: Binele atrage bine
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
recomandare pe a1.ro
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Close