Vești bune pentru elevi! O nouă zi liberă, în luna noiembrie

Vești bune pentru elevi! O nouă zi liberă, în luna noiembrie © Arhivă

Vești bune pentru elevi! Aceștia ar putea avea încă o zi liberă de la școală, în luna noiembrie. Totul, în condițiile în care în acea perioadă vor avea loc alegerile prezidențiale.

Alegerile prezidențiale din luna noiembrie le-ar putea aduce elevilor o nouă zile libere, cel puțin în anumite școli. Asta pentru că, de obicei, alegerile de orice fel duc la închiderea școlilor pentru o zi, în vederea transformării acestora în secții de vot.

O nouă zi liberă pentru elevi

În condițiile în care au loc alegeri în ziua următorare, inspectoratele școlare decid punctual, și de la caz la caz, închiderea instituțiilor puțin mai devreme, pentru ca organizatorii să aibă timp să aranjeze totul. În anumite școli, asta înseamnă că dau liber ziua întreagă.

Elevii din învățământul primar mai au puțin și intră în vacanța de toamnă, ca în fiecare an. Astfel, în perioada 26 octombrie – 3 octombrie, copiii din clasele primare și învățământul preșcolar se vor bucura de o săptămână de stat acasă. Însă, dacă instituțiile lor de învățământ vor decide închiderea școlilor înainte de alegeri, se vor mai bucura de o zi liberă în noiembrie.

Vacanțele în anul școlar 2019-2020

În acest an școlar, elevii au vacanțele în următorul fel:

21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020: vacanța de iarnă

4 aprilie – 21 aprilie 2020: vacanța de primăvară

13 iunie: vacanța de vară, a cărei final încă urmează să fie stabilit

Pe lângă aceste vacanțe, cei din învățământul primar mai au parte de vacanța de toamnă, dintre 26 octombrie și 3 noiembrie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro