Zi neagră pentru presa românească! A murit Józsa László

Zi neagră pentru presa românească! A murit Józsa László © magazinsalajean.ro

Zi neagră pentru presa românească! A murit Józsa László! Jurnalistul avea 67 de ani!

Józsa László avea 67 de ani şi era redactor-şef al cotidianului sălăjean Szilágyság. A terminat liceul Brassai Samuel din Cluj, iar apoi a continuat studiile la Facultatea de Teologie Protestantă, din acelaşi judeţ.

Nu i-a plăcut prea mult domeniul ales, aşa că, după trei ani s-a hotărât să renunţe şi să ia alt drum, urmând studiile Facultăţii de Filologie din Cluj. Era mereu prezent în cercul literar Gaál Gábor Kör, loc în care şi-a descoperit şi marea dragoste, o studentă din Zalău de care s-a îndrăgostit pe loc.

Józsa László şi Csiszár Zsuzsa şi-au unit destinele în anul 1976, potrivit magazinsalajean.ro. Se iubeau mai mult ca oricând, însă destinul le-a dat prima încercare, în momentul în care soţia a fost repartizată la Zalău, ca profesoară de literatură germană-maghiară.

Jurnalistul nu a rezistat şi s-a mutat după ea, angajându-se la Intreprinderea Cinematografică Judeţean Sălaj. În cele din urmă, s-a reprofilat şi a devenit metrolog.

Avea o cultură vastă, iar inteligenţa şi profesionalismul de care a dat dovadă sunt de neegalat. În anul 1992 a preluat postul de cancelar al senatorului UDMR Sălaj – Seres Dénes, iar apoi a fost numit redactor al ziarului SZILÁGYSÁG.

În ultima vreme, Józsa László se plângea adesea de pierderi de memorie, ba chiar uitase şi rugăciunea „Tatăl nostru”. Cu toate acestea, nu se lăsa şi, ajutat de limba latină, pe care o ştia la perfecţie, reuşea să ducă la capăt ruga.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro