Studiu: carantinarea duce la consum ridicat de alcool. Cum ne putem apăra de dușmanii nevăzuți din această perioadă

Studiu: carantinarea duce la consum ridicat de alcool. Cum ne putem apăra de dușmanii nevăzuți din această perioadă © pixabay

În perioada actuală, mai multe studii au fost făcute pe baza izolării și carantinării oamenilor, în contextul crizei de coronavirus. Unul dintre ele se referă la consumul de alcool în exces, consumat în perioada de stat în casă.

Organizația Mondială a Sănătății face un apel la cetățeni și spune că alcoolul nu este benefic pentru organism, mai ales în perioada de auto-izolare.

Potrivit datelor oferite de unii retaileri de bauturi alcoolice, consumul de alcool a crescut în ultima perioadă, mai ale în țările aflate în carantină, potrivit libertatea.ro.

State Liquor Authority din New York a raportat creșteri semnificative ale vânzărilor, Sutton Wine Shop a declarat creșteri cu până la de trei ori mai mari decât înaintea instituirii pandemiei, iar unul dintre asociații Ambassador Wines a afirmat că cei care înainte cumpărau câte o sticlă de alcool, acum comandă câte un bax.

OMS trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de alcool

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că, mai ales în această perioadă, cpnsumul de băuturi alcoolice nu este benefic pentru starea de sănătate, ba chiar nu este bun în combinație cu stresul generat de criza de COVID-19, cu lipsa somnului, cu tutunul, toate acestea favorizând slăbirea sistemului imunitar.

"Alcoolul modifică microbiomul intestinal şi distruge celulele imunitare care căptuşesc intestinele, adică prima linie de apărare împotriva bacteriilor şi virusurilor. Cu această linie de apărare slăbită, agenţii patogeni pătrund mai uşor în sânge”, arată medicul Nate Favini.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro