Taquitos cu pui şi cremă de brânză
Publicat pe 04.06.2017 la 09:59 Actualizat pe 04.06.2017 la 19:47
Dacă vrei să îţi delectezi invitaţii cu un preparat special, acestă reţetă originală din Mexic este soluţia perfectă. Taquitos cu pui şi cremă de brânză, o masă gustoasă şi sănătoasă.
Dacă vrei să îţi delectezi invitaţii cu un preparat special, acestă reţetă originală din Mexic este soluţia perfectă. Taquitos cu pui şi cremă de brânză, o masă gustoasă şi sănătoasă.
INGREDIENTE:
- Doi piepţi de pui;
- O linguriţă de praf de chilli;
- O linguriţă de praf de usturoi;
- O linguriţă de chimen;
- Sare şi piper
- 220 de grame de brânză topită;
- 1/3 ceaşcă de apă;
- 1 1 ½ ceşti de brânză mexicană;
-12 tortilla;
- pătrunjel, salsa, smânănă;
Mod de preparare:
Se amestecă praful de chilli, praful de usturoi, chimnul, sarea, piperul, brânza topită şi apa. Jumătate din amestecul obţinut se toarnă într-un aparat de gătit electric, apoi se adaugă carnea de pui şi restul de amestec. Se lasă la gătit timp de 8 ore. Cu 15 minute înainte ca puiul să fie gata se întoarce carnea şi se amestecă sosul. Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 200 de grade.
- Un truc pentru a împiedica tortilla să se descompună. Aşezaţi o tortilla într-o tigaie şi deasupra puneţi jumătate de ceaşcă de brânză. Încălziţi tortilla până când brânza se topeşte pe întreaga suprafaţă. Acest procedeu va ajută să nu rupeţi tortilla în următoarea etapă. -
Puneţi aproximativ 1/4 ceaşcă din amestecul de pui pe mijlocul fiecărei tortilla şi deasupra presăraţi 1-2 linguri de brânză mărunţită. Rotiţi tortilla şi asezaţi-o în tava de cop, într-un singur strat, repetaţi procedurile cu restul de lipii. Se introduce tava la cuptor şi se lasă la copt timp de 10 minute, până ce tortilla se rumeneşte uşor. Se serveşte împreună cu toppingurile sau sosurile dorite.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.