VIDEO / Ţăranii din Timiş sunt DISPERAŢI. Nu vor tabere de refugiaţi în localitatea lor: "Vin să ne strângă de gât! Stăm cu furca lângă pat!"

Sătenii din localitatea Lunga, judeţul Timiş, sunt terorizaţi de gândul că vor fi nevoiţi să trăiască alături de o parte dintre refugiaţii care vor fi priomiţi de România. Oamenii spun că se tem că refugiaţii vor intra peste ei în case, că stau cu furcile lângă pat, ca să se apere.

În respectiva localitate a început deja amenajarea terenului unde vor fi instalate corturile primei tabere de refugiaţi din ţară."Azi-noapte a venit un autogreder, au nivelat terenul și s-au apucat până dimineața să instaleze corturile. Au eliminat aici toate grădinile la oameni (…) și noi să stăm aici cu ei, cu lumina în curte, că vezi Doamne! Mi se pare foarte agravată (n.r. – situația), că am văzut ce fac pe dincolo, ce fac la unguri, ce fac în Germania… Se spune că deja au intrat peste oameni prin case. Să stai cu ușa închisă , să stai cu furca la pat că vezi că vin. Dacă la unguri au făcut ce au făcut, păi la noi în România ce o să facă? (…) O să fie greu. Ei spun de sus că o să fie, o să facă, o să amenajeze. De ce nu i-au lăsat la intrare în comună, de ce i-au adus în sat aici, printre oameni? O să fie dezastru, dacă nu îngrădește, dacă nu aduc garduri, să-i păzească. Ei spun că îi păzește patrula de jandarmi… Păi câte corturi sunt aici, dacă nu sunt 150 cred, că au mai venit astăzi, când am plecat noi la biserică”, a declarat un sătean pentru tion.ro.

"Sunt foarte aproape de noi și de aceea ne e și frică că vin peste noi și eu știu ce se poate întâmpla. Noi ne așteptăm la rău, nu la bine. (…) Pot să vină peste casă, ne strâng de gât, Doamne ferește! Să nu fie cazuri. De ieri, au venit camioane, au venit jandarmi, au venit de la pompieri… Numai ne-am trezit că vin, bat țevi, pun corturi, după aceea am întrebat ce se întâmplă. Au zis că se pregătesc pentru refugiați", a adpăugat o femeie din aceeaşi localitate.

"Nouă nu ne este frică, dar, totuși, sunt omeni străini. Nu știu ce să spun, dar eu m-am convins de ce am văzut la televizor. Am văzut bărbați tineri, vlăjgani, de la 20 de ani mai încolo, se uită după păr mai lung și treburi de-astea nu sunt bune. Și încă ceva: lângă casa Armatei s-au pus corturile? Nu e bine. E ca și cum ai pune hoțul lângă casă. Nu știu Bucureștiul cum s-a gândit, nu a fost o idee bună să pună corturile lângă casa Armatei. Toată lumea cred că este nemulțumită de toată tărășenia asta (…) Unde le-a fost mintea? Este la Comloș un teren de sport făcut de primărie, din banii europeni. Trebuia amenajat acolo, pe pajiște, trebuia îngrădit, cum s-a arătat la televizor, cum e la unguri, cu gard de doi metri, jandarmerie, eu știu ce fel de armată mai avem în țară, să fie păziți. Ei, dacă sunt oameni cu caracter, se poartă frumos. Și să le dea mâncare la toți, să facă o cantină, să le dea la oameni de mâncare, că omul flămând face rele, și multe rele, nu așa. Să nu ajungem la crime"
, a mai precizat o femeie.

SURSA FOTO: CAPTURA YOUTUBE

CITEŞTE ŞI: 

Mesaj emoționant al lui Gabriel Cotabiță! Artistul vorbește pentru prima oară despre asta

Connect-R a vorbit despre succesul în cariera lui: "Singurul impediment a fost... "

DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ luată de Oana Roman

T. C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro