Reţeta zilei - marţi: Cheesecake cu zmeură şi ghimbir
Publicat pe 22.11.2016 la 11:44 Actualizat pe 22.11.2016 la 11:51
Cheesecake este un desert din ce în ce mai popular, mai ales pentru timpul său scăzut de preparare, dar şi pentru gustul său delicios. O reteţă perfectă de cheesecake este cea cu lămâie, zmeură şi ghimbir.
Cheesecake este un desert din ce în ce mai popular, mai ales pentru timpul său scăzut de preparare, dar şi pentru gustul său delicios. O reteţă perfectă de cheesecake este cea cu lămâie, zmeură şi ghimbir.
Cheesecake-ul cu zmeură şi ghimbir este cel mai rapid şi mai gustos desert care poate fi preparat în aproximativ 15 minute. Ţinând cont de timpul scurt de pregătire, rezultatul este de-a dreptul delicios şi poate fi servit la orice oră, conform Daily Mail.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de coacere: 5 minute
Porţii: 7
Dificultate: scăzută
Ingrediente:
75 g de unt
175 gr biscuiți fără gluten
2 foi sau pliculeţe de gelatină
250 g de brânză slabă (să fie de preferat la temperatura camerei)
200 ml de frişcă lichidă
1/2 coaja de la o lămâie, plus 2 linguri de suc
2 g de îndulcitor
- puţin ghimbir
150g zmeură
Mod de preparare:
Unge o tavă cu puţin unt. Zdrobeşte bine toţi biscuiţii şi apoi amestecă-i cu unul rămas. Pune-i apoi în tavă pe care o bagi la frigider pentru aproximativ o oră.
Te ocupi apoi de gelatină. Amestecă pliculeţele cu apă rece şi las-o să devină moale. Apoi amestecă brânza slabă cu frişca lichidă. Adaugă în această compoziţie puţină zeamă şi coajă de lămâie, îndulcitorul, dar şi puţin ghimbir. Acest amestec îl vei combina apoi cu gelatina pe care vei avea grijă să le incorporezi foarte bine până la omogenizare.
După acest pas, această compoziţie o pui în tava cu biscuiţi. Laşi cheesecake-ul la rece aproximativ trei ore sau până se întăreşte. Îl scoţi de la frigider când este cazul, îl pui pe o farfurie şi îl decorezi cu zmeură sau lămâie.
Cheesecake-ul poate fi servit acum!
C.P.