Te pregăteşti de grătar de 1 mai? Uite ce reguli trebuie să respecţi dacă nu vrei să iei amendă!
Publicat pe 01.05.2014 la 08:37 Actualizat pe 01.05.2014 la 08:46
S-a dat startul la distracţie. Majoritatea românilor sărbătoresc ziua de 1 mai şi weekend-ul la mare, la munte, sau la grătare.
S-a dat startul la distracţie. Majoritatea românilor sărbătoresc ziua de 1 mai şi weekend-ul la mare, la munte, sau la grătare.
Aşadar, dacă aveţi în plan "o escapadă" de 1 ami trebuie să aveţi în vedere anumite reguli. Nu aruncaţi gunoaie la voia întâmplării, nu faceţi focul în zone neautorizate întrucât amenzile sunt de-a dreptul usturătoare, conform alba24.ro
Potrivit legislaţiei în vigoare, activităţile de picnic, cu excepţia aprinderii focului, sunt permise şi în zonele indicate în planurile de zonificare ale parcurilor aflate în intravilanul localităţilor, precum şi în zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul localităţilor. Prin excepţie, este permisă şi în alte zone decât cele menţionate, doar în condiţiile organizării de evenimente ocazionale, autorizate potrivit legii.
Cei care desfăşoară activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei. Totodată, pentru distrugerea, modificarea ori degradarea panourilor informative, marcajelor, indicatoarelor, construcţiilor, împrejmuirilor sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor se dă amendă de la 100 la 500 de lei.
Amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei sunt prevăzute pentru cei care aprind focul în locurile amenajate şi nu îl supraveghează în permanenţă. Aruncarea deşeurilor în altă parte decât în locurile special amenajate se sancţionează cu amendă între 200 şi 2.000 de lei, iar pentru nedepunerea selectivă a deşeurilor de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, amenzile sunt între 100 şi 500 de lei.
D.C.
Citeşte şi: