Te va cuceri de la prima degustare! Plăcintă cu pui şi legume
Publicat pe 06.07.2017 la 09:49 Actualizat pe 06.07.2017 la 11:06
Cu siguranţă te vei îndrăgosti de acest preparat încă de la prima degustare. Plăcinta cu pui şi legume, o reţetă delicioasă şi uşor de pregătit.
Cu siguranţă te vei îndrăgosti de acest preparat încă de la prima degustare. Plăcinta cu pui şi legume, o reţetă delicioasă şi uşor de pregătit.
INGREDIENTE:
- pentru blat-
- 2 1/2 ceşti de făină;
- O linguriţă de zahăr;
- O linguriţă de sare;
- O cană de unt;
- 1/2 ceşcă de lapte;
- Un ou;
- pentru compoziţie-
- 1/4 ceşcă de unt;
- 1/3 ceaşcă de ceapă tocată;
- Doi morcovi tăiaţi mărunt;
- O ţelină;
- Doi căţei de usturoi;
- 1/3 cană de făină universală;
- O linguriţă de cimbru;
- O linguriţă de pătrunjel;
- O linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de piuper;
- 1 3/4 ceşti de supă de pui;
- 1/2 ceaşcă de zmântână;
- 300 de grame de carne de pui;
- O cească de mazăre congelată;
Mod de preparare:
Se combină făina, zahărul şi sarea într-un castron. Apoi se adaugă untul şi se amestecă până ce toate aceste ingrediente se combină perfect. După care amestecul obţinut se introduce în congelator timp de 15 minute. După refrigerare se adaugă zahărul şi se amestecă până ce acesta se integrează complet. Aluatul obţinut se împarte în două şi pe un blat se întinde în două discuri. Apoi se inveleşte fiecare disc în folie de plastic, iar apoi se refrigerează cât timp se pregăteşte umplutura.
Într-o tigaie se topeşte untul la foc moderat. Apoi se adaugă ceapa, morcovul, ţelina şi usturoiul, se amestecă până ce legumele devin moi, amestecând ocazional. Peste acestea se adaugă făina, sarea, piperul, cimbrul, pătrunjelul, supa de pui şi smântâna. Se amestecă până ce făina se incorporează perfect, apoi se găteşte la foc mediu timp de 10 minute până ce sosul se îngroaşă. Se adaugă carnea de pui şi mazărea şi îndepărtaţi tigaia de pe foc.
Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 200 de grade. Primul disc de aluat se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau spray de gătit. Peste aluat adăugaţi umplutura de carne de pui şi legume, iar peste acesta aşezaţi cel de-al doilea disc de aluat peste umplutură şi sigilaţi bine marginile. Cu o perie de patiserie ungeţi marginile cu ou. Se introduce la cuptor şi se coace timp de 45 de minute până ce crusta prinde culoarea maro-auriu. Se lasă la răcit timp de 10 minute înainte de servire.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.