Ţi-e foame încontinuu? Iată cinci motive din cauza cărora ai mânca fără oprire
Publicat pe 23.03.2016 la 17:31 Actualizat pe 23.03.2016 la 17:57
Ai mânca fără oprire şi nu mai ştii ce să faci ca să scapi de senzaţia de foame? Ei, bine, totul are o explicaţie şi în spatele senzaţiei de foame se pot ascunde cinci motive serioase.
Ai mânca fără oprire şi nu mai ştii ce să faci ca să scapi de senzaţia de foame? Ei, bine, totul are o explicaţie şi în spatele senzaţiei de foame se pot ascunde cinci motive serioase.
Iată cinci motive din cauza cărora ai mânca fără oprire, potrivit metro.co.uk:
1. Mănânci prea mulţi carbohidraţi - faptul că mănânci carbohidraţi - carne grea seara târziu, înainte de culcare, poate fi un motiv din cauza căruia te simţi înfometat a doua zi de dimineaţă. Când mâncăm mulţi carbohidraţi la o singură masă, aceştia se absorb încet în organism ca zahăr.
2. Nu dormi suficient - lipsa somnului poate avea un efect direct asupra senzaţiei tale de foame şi a cantităţii de mâncare de care ai nevoie. Somnul de scurtă durată reduce nivelul hormonului numit leptină. Leptina este un hormon peptidic, cu o greutate de 16 kDa, care joacă un rol important în reglarea aportulului şi cheltuielilor energetice, inclusiv apetitul şi metabolismul. Leptina reglează rezervele de ţesut adipos din organism.
3. Eşti deshidratat - uneori setea poate fi confundată cu foamea. Simţim că avem "poftă de ceva" şi atunci interpretăm greşit considerând că am mânca, când de fapt am avea nevoie de un pahar cu apă
4. Eşti la menstruaţie - este binecunoscut faptul că apetitul femeilor creşte atunci când acestea se află în a ultima parte a ciclului menstrual, de după ovulaţie, urmat de menstruaţie. Pentru a ajuta echilibrarea nivelului de zahăr, ar trebui să ne focusăm să mâncăm produse cu un conţinut crescut de proteine (peşte, carne, ouă, nuci şi seminţe).
5. Eşti însărcinată - este normal ca apetitul şi nevoia de calorii să crească pe durata sarcinii, până la urma urmelor mănânci pentru bebeluş. Nu trebuie să te impotriveşti acestei nevoi! Cu toate astea, e mai important ca niciodată să iei decizii sănătoase în ceea ce priveşte alegerile tale alimentare. astfel, ar trebui să mănânci mâncare gătită şi să eviţi produsele semi-preparate sau mâncarea tip fast-food.
Citeşte şi: