Toată lumea ţine aceste alimente în frigider, deşi nu ar trebui sub nicio formă!
Publicat pe 19.10.2016 la 14:32 Actualizat pe 19.10.2016 la 14:45
Ultimele cercetări ne ajută şi ne arată cum putem păstra mâncarea proaspătă pentru mai mult timp. Oamenii fac o greşeală frecventă atunci când depozitează mâncarea, deoarece nu orice e pune în frigider.
Ultimele cercetări ne ajută şi ne arată cum putem păstra mâncarea proaspătă pentru mai mult timp. Oamenii fac o greşeală frecventă atunci când depozitează mâncarea, deoarece nu orice e pune în frigider.
Sunt câteva alimente care nu au nevoie de aer rece pentru a se păstra proaspete, ba chiar starea lor se înrăutăţeşte.
Roşiile
Dacă ţii roşiile în frigider, acestea îşi pierd din aromă şi calităţi. Aerul rece stopează dezvoltarea corectă a acestora. Acestea nu mai au un gust proaspăt şi devin moi după câteva zile. Pentru a le putea conserva cum se cuvine, roşiile trebuiesc păstrate într-un coşuleţ acoperit.
Cartofii
Cartofii nu se ţin sub nicio formă în frigider. Amidonul se transformă în zahăr într-un timp foarte scurt. Aceste legume se ţin într-un loc întunecat şi răcoros, într-o pungă de hârtie.
Usturoiul
Usturoiul păţeşte acelaşi lucru precum cartofii. Într-un loc foarte rece, se strică imediat. Puneţi usturoiul într-o pungă, la loc întunecat.
Ceapa
Ceapa devine moale dacă este ţinută la frigider. De asemenea, această legumă trebuie ţinută departe de cartofi, deoarece împreună se strică reciproc. Ceapa se conservă într-un loc uscat şi întunecat.
Busuoicul
Ţinut în frigider, busuiocul absoarbe mirosul tuturor mâncărurilor din prejur. Acesta se păstrează într-un pahar cu apă proaspătă.
Uleiul de măsline
Uleiul de măsline nu se ţine în frigider. Acesta se întăreşte şi îşi pierde din proprietăţi. Se păstrează într-un loc răcoros şi întunecat.
Pâinea
Sunt persoane care ţin pâinea în frigider. Ei bine, acest lucru este total greşit deoarece se întăreşte. Pâinea se ţine într-o pungă în care aerul poate pătrunde foarte puţin.
Lămâile şi portocalele
Aceste citrice se păstrează într-un sertar din bucătărie, deoarece la frigider se pierd proprietăţile.
Mierea
Păstrată într-un loc cald, mierea nu se strică niciodată. La rece, însă, alimentu se cristalizează şi îşi pierde din textura fină.
S.O.