Top 5 filme horror care au fost oficial interzise! De ce nu mai pot fi văzute nicăieri în anumite țări
Publicat pe 05.10.2020 la 19:33 Actualizat pe 05.10.2020 la 19:44
Mai multe filme horror au fost interzise de-a lungul timpului, din cauza conținutului explicit sau al capacității de afectare a spectatorilor. Ce pelicule de groază au fost retrase complet de pe internet și în ce zone această decizie este oficială?
- Top 5 filme horror interzise
- Ce țări au luat decizia retragerii peliculelor
Filmele horror sunt unele dintre cele mai apreciate pelicule, însă conținutul unora dintre ele a fost aspru criticat și, în final, retrase sau chiar interzise în anumite țări. Specialiștii din domeniu au considerat că unele scene, mult prea explicite, pot afecta emoțional persoanele care le vizionează.
Top 5 filme horror interzise
Și înafară de critici, unele filme au fost interzise chiar de către autorități, mai ales că pe baza unor astfel de scenarii au avut loc crime reală și fapte de agresiune cum numai în astfel de pelicule pot fi întâlnite.
Cannibal Holocaust, produs în anul 1980, a fost retras la doar 10 zile de la lansarea lui din Milano. Autoritățile care au vizionat pelicula s-au gîndit că morțile din film erau de fapt reale, însă regizorul a demonstrat contrariul, aducând în sala de judecată actorii nevătămați. Totuși, filmul a rămas interzis din cauză că erau prezentate morți reale de animale.
The Last House on the Left, care a avut premiera în anul 1972, prezintă povestea a două adolescente răpite, torturate și agresate sexual de un grup de infractori. Aceștia au devenit ulterior vânați de părinți fetelor. Din cauza scenelor de o violență mult prea explicită, pelicula a fost interzisă iar distribuitorii lui nici măcar nu au mai oferit rating-uri.
The Texas Chainsaw Massacre, din 1974, este poate unul dintre cele mai cunoscute filme de groază din istorie. Acesta înfățișează drama unui grup de tineri care este găsit de o familie de canibali. Din cauza scenelor violente, care au influențat multe alte filme de acest gen, filmul a fost retras de la difuzare în anumite țări. A ajuns totuși în Marea Britanie abia în anul 1999.
Grotesque, pus pe marile ecrane în anul 2009, arată cum un individ sadic torturează un cuplu de tineri. Pelicula japoneză a fost interzisă în Marea Britanie din cauza conținutului violent și explicit, despre care experții spun că ar fi putut afecta psihic publicul.
Faces of Death, lansat în 1978, este considerat de The Guardian ca fiind „unul dintre cele mai depravate filme produse vreodată”. A fost interzis complet în 46 de țări, a încălcat numeroase reguli de obscenitate și a inspirat chiar și o crimă reală, ce a dus la moartea unui adolescent, ucis de colegul său de clasă.
Citește și: Filme noi care apar în octombrie 2020