Top 5 recomandari care te vor ajuta daca vrei sa te angajezi in strainatate
Publicat pe 21.09.2018 la 09:15 Actualizat pe 21.09.2018 la 09:26
Fie ca este vorba despre civilizatie, un trai mai bun sau posibilitatile de dezvoltare profesionala, farmecul occidental cucereste din ce in ce mai multi tineri romani. Sigur, ca a te integra rapid intr-o societate cu mult mai dezvoltata inseamna curaj, provocare si evident, dorinta de evolutie.
Din aceste considerente si nu numai, numarul celor care doresc sa isi incerce norocul in strainatate este in continua expansiune. Iar gasirea unui loc bun de munca reprezinta o reasearch in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca acest lucru are numeroase implicatii. Si pentru ca aceasta schimbare este un intreg parcurs care trebuie asezat pe mai multe planuri, iata cateva aspecte pe care trebuie sa si le insuseasca orice persoana care doreste sa se stabileasca cu un job in afara tarii:
Actualizeaza-ti CV-ul conform standardelor internationale
Pana in momentul in care vei aplica la jobul mult dorit, este important sa iti pui la punct CV-ul conform normelor internationale. Intocmirea corecta a acestuia este unul dintre lucrurile pe care nu trebuie sa le neglijezi. Un CV actualizat, corect din toate punctele de vedere te va ajuta sa iti sporesti sansele de reusita si sa iti vezi curand visul implinit.
Daca apelezi la o firma de recrutare, asigura-te ca e una legala
Odata intocmit, CV-ul te va reprezenta indiferent daca tu vei alege sa iti cauti locul de munca pe site-urile de profil sau vei apela la serviciile unei firme specializate. Desi exista multe retele de locuri de munca, este esential sa aplica la cele pentru ca esti instruit, pentru care simti ca esti potrivit si pentru care vei face fata.
Daca o firma de recrutare intermediaza legatura dintre tine si viitorul angator, asigura-te ca firma are o baza legala si ca vei avea probleme ulterior.
Pregateste-ti toate documentele de care vei avea nevoie
Un alt lucru esential este sa iti pregatesti din timp un dosar cu actele personale si cele de studiu. Este important sa stii ca ele au nevoie de traducere legalizata si apostila. Acestea sunt niste proceduri care asigura autenticitatea si recunoasterea oficiala a actelor.
In functie locul in care aplici pentru job, intereseaza-te de toate aspectele. In cazul tarilor din cadrul UE nu este nevoie de viza (dar atentie, poti primi o serie de restrictii), cat despre cele din afara spatiului european, lucrurile sunt ceva mai complicate pentru ca vei avea nevoie de o viza de lucru.
Planifica-ti cu atentie un buget care sa te sustina un timp
Daca ai luat o astfel de hotarare trebuie sa iti asumi si faptul ca un timp vei avea nevoie de un buget care sa iti acopere chletuielile de baza. Asa ca, este bine sa iti pregatesti o suma care sa iti ofere stabilitate si tu sa te poti concentra pe celelalte aspecte.
Pune-te la punct cu limba tarii in care ajungi
Din respect si consideratie fata de tara in care iti doresti sa ajungi, pune-te la punct cu limba. Chiar limba engleza este o limba de circulatie internationala si este si cea mai folosita, nu strica sa faci cursuri de specializare, sa cunosti legile tarii, obiceiuri si alte informatii care iti vor fi de ajutor in activitatile zilnice.