TOP 5 motive pentru care nu ar trebui să arunci cojile de banane
Publicat pe 22.08.2014 la 16:25 Actualizat pe 22.08.2014 la 16:41
Bananele sunt cunoscute pentru proprietăţile benefice şi aportul mare de proteine pe care îl aduc asupra organismului uman. Ceea ce se ştia mai puţin sunt avantajele pe care ţi le oferă cojile de banană şi felul în care te ajută în viaţa de zi cu zi.
Bananele sunt cunoscute pentru proprietăţile benefice şi aportul mare de proteine pe care îl aduc asupra organismului uman. Ceea ce se ştia mai puţin sunt avantajele pe care ţi le oferă cojile de banană şi felul în care te ajută în viaţa de zi cu zi.
1. Calmează arsurile şi iritaţiile
Dacă te confrunţi cu o iritaţie la nivelul pielii, cauzată de o infecţie cu un produs chimic, poţi încerca să masezi zona cu o coajă de banană. Va calma roşeaţa imediat!
2. Ajută la creşterea trandafirilor
Dacă eşti un iubitor de flori, iar trandafirii sunt printre florile tale preferate, cu siguranţă trebuie să încerci asta! Îngroapă câteva bucăţi de coajă de banana la rădăcina trandafirilor, iar florile vor începe să înflorească mult mai frumos. Potasiul şi fosfatul de magneziu pe care îl eliberează bananele ajută la creşterea armonioasă a trandafirilor.
3. Curăţă argintăria
Vesela din argint nu mai este o problemă, dacă ai banane prin preajmă! Este suficient să freci argintăria cu o coajă de banană şi îşi recapătă luciul imediat!
4. Lustruieşte pantofii
Poţi scăpa de chinul lustruirii pantofilor cu cremă de pantofi! Coajele de banană au acelaşi efect, cu excepţia faptului că nu vei risca să îţi murdăreşti îmbrăcămintea!
5. Carnea devine mai fragedă
Dacă plănuieşti să găteşti un pui la cuptor, poţi încerca să adaugi bucăţi de coajă de banană în tavă, înainte de a o băga la cuptor. Carnea va deveni mai fragedă şi nu se va întări.
A.M.
Foto: Hepta
Citeşte şi: