Top stațiuni de schi din Europa (P)
Publicat pe 21.01.2022 la 17:47 Actualizat pe 21.01.2022 la 17:50
Dacă și tu ești un fan al schiatului, ești familiarizat cu stațiunile de schi din România și vrei să încerci ceva nou, continuă să citești. Din fericire, Europa nu duce lipsă de munți, astfel că poți găsi pârtii și stațiuni în multe țări europene.
- Iată unde poți merge la schi!
- Cele mai frumoase locuri!
Dacă ești în căutarea unor modalități de a-ți finanța următoarea escapadă la schi, un credit rapid online fără acte te poate ajuta să te bucuri de pârtii și de zăpadă fără șă îți faci griji pentru costuri.
Am pregătit o listă cu stațiuni de top din Europa pe baza anumitor criterii relevante, precum prețul sau dificultatea pârtiilor:
Cele mai accesibile:
Jasna, Slovacia: prețuri de neegalat, peste 40 de km de piste și o bucătărie locală de excepție. Toate acestea te așteaptă în stațiunea de schi Jasna în Slovacia.
Pamporovo, Bulgaria: o destinație potrivită și pentru cei mai puțin experimentați, având pârții excelente pentru începători. De asemenea, este mai puțin aglomerată decât stațiunile din Europa de Vest.
Białka Tatrzańska, Polonia: este cea mai mare stațiune de sporturi de iarnă din Polonia. Se găsesc atât pârtii pentru începători, cât și pentru ce mai avansați. Se poate schia și seara, stațiunea având și nocturnă.
Recomandate pentru schiorii cu experiență
Zermatt, Elveția: peisaje pitorești, stațiune de schi modernă, pârtii de schi pentru toate niveluri de experiență și... prețuri pe măsură. De la cazare, la permis de schi sau mâncare, tot ce ține de această stațiune montană vine cu un preț premium.
St. Anton, Austria: natură deosebit de frumoasă și multă energie pozitivă furnizată de schiorii entuziasmați, nu este de mirare că această stațiune se regăsește an de an în topurile celor mai populare stațiuni de schi din Europa. St. Anton este în mod special recomandat schiorilor cu experiență, care să se bucure cu adevărat de traseele abrupte și de adrenalină.
Câteva sfaturi generale:
⦁ rezervă concediul în extrasezon: pe lângă faptul că o să te bucuri de tarife mult mai mici și de stațiuni mai puțin aglomerate, s-ar putea să ai norocul să găsești mai multă zăpadă și condiții de schi mai bune decât în decembrie sau început de ianuarie.
⦁ caută cazare în localitățile din apropierea stațiunilor. Cazarea într-un hotel sau într-o cabană chiar lângă pârtie sună uimitor, însă locația convenabilă nu este gratis. În schimb, caută cazarea în localitățile din apropiere, uneori o distanță de doar 5-10 km este de ajuns pentru a beneficia de prețuri mult mai avantajoase. În plus, stațiunile de schi pun la dispoziție de regulă și autobuze de schi care pot fi folosite gratuit, astfel deplasarea de la cazare la pârtie este rapidă și accesibilă tuturor schiorilor.
⦁ evită weekendul: o mini-vacanță la schi la sfârșitul săptămânii nu sună rău, dar există câteva dezavantaje: drumuri aglomerate, costuri mai mari pentru cazare sau disponibilitate limitată și pârtii mai aglomerate.
Așadar, care stațiune sună cel mai bine? Ai început și tu să planifici următoare excursie la schi?