Topul țărilor cu cele mai scumpe mese de Crăciun. Românii se pot lăuda cu prețurile alimentelor
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 06.12.2022 la 19:04
Actualizat pe 06.12.2022 la 19:04
Masa festivă de sărbători este un prilej de bucurie pentru toată lumea. Ultimele date privind inflația arată că românii nu stau deloc bine. Toate alimentele s-au scumpit, dar, aici este mai accesibil față de alte state.
- Care este cea mai scumpă masă de Crăciun din Europa
- Pe ce loc se situează România
Ne aflăm într-una dintre cele mai frumoase perioade ale anului și anume Crăciunul. În aceste momente, familia se strânge alături la masa festivă, însă, inflația dă planurile peste cap.
Un studiu a făcut un top cu privire la cele mai scumpe mese festive. Germanii vor scoate cei mai mulți bani, față de locuitorii altor state.
Masa festivă în România este accesibilă tuturor
Mâncarea specifică în Germania, reprezentând friptură de gâscă, garnituri, șuncă, ceapă și mere va costa în jur de 66 de euro. 3 kilograme de piept de gâscă ajunge la prețul uluitor de 57 de euro.
Românii se pot mândri cu prețurile pe care le au în această perioadă. Pentru sarmalele, preparat care nu lipsește de pe masa festivă, alături de garnitură, smântână, ardei iute și cozonac de casă, se va scoate din buzunar 26 de euro, pentru o familie cu patru membri.
Toată lumea resimte prețul crescut al alimentelor
Potrivit sursei citate, în timp ce familiile germane au cea mai scumpă cină de Crăciun, câteva naţiuni consumatoare de păsări au costuri la fel de ridicate.
Conform eToro, mai multe state care vor consuma pasăre la masa festivă de Crăciun va plăti o sumă mai mare. Familiile din Spania vor plăti 60 de euro pentru o cină unde este inclus curcan cu mere, stafide și ceapă.
Cum arată topul statelor
Pe locul al treilea în topul celor mai scumpe mese de Crăciun se situează Italia cu Tortellini în supă, la 47,68 de euro. Urmează Olanda cu rulada de porc, unde se va plăti 45,12 euro, apoi SUA, unde se consumă curcan și Franța, tot curcan.
Mai accesibil în acest sens este Polonia cu colțunașii cu varză murată și ciuperci cu borș la 30,39 de euro, Norvegia cu friptură de porc la 26,80 de euro, iar România se situează pe ultimul loc. Pentru sarmale și cozonac de casă, o familie se scoate din buzunar 25,87 de euro, echivalentul a 127 de lei.