Tradiţii de Sfântul Nicolae! Ce să nu faci în această zi şi care e obiceiul care îţi va aduce prosperitatea
Publicat pe 01.12.2017 la 14:35 Actualizat pe 01.12.2017 la 14:46
Sfântul Nicolae este sărbătorit de creștinii ortodocși în data de 6 decembrie a fiecărui an. Această mare sărbătoare a românilor este marcată cu cruce roșie în calendar.
Sfântul Nicolae este sărbătorit de creștinii ortodocși în data de 6 decembrie a fiecărui an. Această mare sărbătoare a românilor este marcată cu cruce roșie în calendar.
Potrivit tradiţiilor şi obiceiurile din bătrâni, pentru prosperitate în casă şi în noul an este bine să respectăm câteva reguli.
În ziua de Sfântul Nicolae este bine să fim generoşi şi să dăruim şi săracilor, asemenea sfântului pe care îl celebrăm. Acesta şi-a dat întreaga avere pentru a-i ajuta pe nevoiași.
În ajunul acestei sărbători trebuie să oferim copiilor dulciuri şi fructe dacă au fost cuminţi, iar dacă au fost neascultători, aceştia vor primi o nuieluşă. Tradiția cere ca nuielușa să fie de măr. Aceasta trebuie pusă în apă, iar dacă va înflori până la finalul anului, e semn că anul care va veni va fi bogat şi roditor.
De Sfântul Nicolae nu trebuie să ne certăm cu nimeni, deoarece persoanele care fac scandal în această zi sfântă vor avea un Crăciun trist.
Tot în ziua de Sfântul Nicolae, nu avem voie să spălam sau să facem treburi gospodăreşti. Munca în zi de sărbătoare Îl va mânia pe Dumnezeu.
Tradiţia cere ca în această zi sfântă să fim mai buni, iar dacă cineva din jur suferă, să nu trecem nepăsători pe lângă el, ci să-i oferim ajutorul nostru.
Conform unui obicei vechi, de Sfântul Nicolae e bine să ne spălăm faţa cu zăpada, dacă afară a nins, pentru că asta va aduce prosperitate în casă şi sănătate.
Înainte de a ne pregăti ghetuţele, trebuie spunem o rugăciune, astfel dorinţele noastre vor fi ascultate şi îndeplinite.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
C.L.