Tradiţii şi obiceiuri pentru Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Ce este bine să faci în această zi sfântă
Publicat pe 20.11.2017 la 10:04 Actualizat pe 20.11.2017 la 11:21
Pe data de 21 noiembrie, în fiecare an, creştinii sărbătoresc Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, care este una dintre cele mai mari sărbători de peste an.
Pe data de 21 noiembrie, în fiecare an, creştinii sărbătoresc Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, care este una dintre cele mai mari sărbători de peste an.
Sărbătoarea, care mai poartă numele şi de Ovidenie, marchează ziua în care Sfinţii Ioachim şi Ana, părinţii Maicii Domnului, au dus-o pe fiica lor la vârsta de 3 ani la templul din Ierusalim pentru a asculta citirea cărţilor sfinte. Fecioara Maria a stat 15 ani în templu până când a venit clipa să devină mama Domnului Iisus Hristos.
Sărbătoarea are şi anumite tradiţii şi obiceiuri, potrivit Doxologia.ro.
Se spune că în această zi animelele vorbesc. Este bine ca în această zi oamenii să se împace şi se mai spune că ologii se pot vindeca.
De asemenea, pentru a fi feriţi de rele şi pentru sănătatea necuvântătoarelor din gospodărie, uşile şi ferestrele se ung cu usturoi.
În plus, în această zi se dă de pomană lumina de veci, lumânare care pe lumea cealaltă nu se stinge niciodată. Este foarte bine ca familiile celor morţi fără lumânare, celor înecaţi sau copiilor morţi nebotezaţi să dea de pomană pentru sufletele lor.
Pentru a avea spor în casă oamenii trebuie să nu lucreze. Se spune că dacă în această zi este soare şi senin vara va fi secetoasă, iar dacă vor fi nori iarna va fi grea.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
O.P.