Tradiţii şi superstiţii de 29 februarie! E ziua în care femeile cer în căsătorie bărbatul iubit
Publicat pe 28.02.2016 la 22:35 Actualizat pe 28.02.2016 la 22:41
Ziua de 29 februarie este una specială, ea apărând în calendar o dată la patru ani. Astfel, anul bisect vine cu o încărcătură specială, nefiind lipsit de superstiţii.
Ziua de 29 februarie este una specială, ea apărând în calendar o dată la patru ani. Astfel, anul bisect vine cu o încărcătură specială, nefiind lipsit de superstiţii.
Istoria zilei de 29 februarie. Împăratul roman Iulius Cezar a avut ideea unei zile în plus. Calendarul roman avea doar 355 de zile, astfel că, la un moment dat, lunile anului nu mai corespundeau cu aceleaşi anotimpuri. În anul 45 î. Hr., denumit de istorici „anul confuziei“, Iulius Cezar a adăugat în calendar încă nouă zile. O dată la patru ani, se mai adaugă o zi, pentru a sincroniza anul calendaristic cu durata dintre două echinocţii. Calendarul iulian a rezistat până la reforma gregoriana din 1582, se arată pe actualmm.ro.
Tradiţii şi superstiţii pentru ziua de 29 februarie. Persoanele născute în această zi emană un aer tineresc şi sunt mai neobişnuiţi.
În unele ţări se consideră că 29 februarie ar putea să aducă noroc femeilor care se vor căsători în această zi. În Irlanda şi Scoţia a fost emisă şi o lege care permite femeilor, în această zi, singura din an, să ceară în căsătorie bărbatul iubit.
Regula era ca cel care refuza, să fie amendat. În America, există o tradiţie ca femeile să ceară în căsătorie bărbaţii pe tot parcursul anului bisect.
Citeşte şi:
Cinci secrete care te vor scăpa de GHINION instant! Ce trebuie să faci ca să-ţi surâdă norocul
A.E.D.