Traficul rutier, restricţionat pe DN 17A din cauza ninsorii care creează probleme şi pe calea ferată

Traficul rutier pentru autocamioanele de peste 7,5 tone a fost restricţionat, duminică după-amiază, pe DN 17 A, între Câmpulung Moldovenesc şi Marginea, judeţul Suceava, din cauza ninsorii care a creat probleme şi în traficul feroviar, potrivit mediafax.ro.

Traficul rutier a fost restricţionat pe DN 17 A între Câmpulung Moldovenesc şi Marginea, în condiţiile în care doar o zecime din autocamioanele de mare tonaj sunt echipate cu cauciucuri de iarnă.

El a arătat că legea stipulează obligativitatea de a echipa autovehiculele pentru iarnă începând cu 1 noiembrie sau atunci când condiţiile meteo sunt defavorabile şi a explicat că pe DN 17A un autotren care derapează poate genera un blocaj major, iar drumul este sinuos şi sunt multe pante şi rampe accentuate care fac aproape imposibilă intervenţia utilajelor specializate.

El a menţionat că pe DN 17, în Pasul Mestecăniş, dar şi pe DN 18, între Cârlibaba şi Borşa, se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă, din cauza zăpezii.
Totodată, sunt înregistrate probleme pe calea ferată după ce, din cauza zăpezii, câţiva copaci şi crengi au căzut peste liniile de înalta tensiune. Astfel, la Todireşti este oprit în gară personalul Suceava - Cacica, iar o drezină este plecată din Suceava pentru a îndepărta copacii căzuţi. În tren, se aflau patru persoane care au fost transportate cu un microbuz la domiciliu.

A.B.

Foto: citynews.ro

Citeşte şi:

Cod PROTOCALIU de ninsoare! Ce zone sunt vizate

Accident grav în Argeş! Trei morţi şi 14 răniţi, după ce o maşină s-a izbit frontal de un microbuz


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro