Tragedie într-un spital din Bucureşti! Un pacient a murit din cauza unei transfuzii greșite de sânge

+2 click pentru
galerie

© Sursa foto: Vocea Valcii

Un pacient de 66 de ani, care era la Spitalul Pantelimon, a murit din cauza unei transfuzii de sânge făcută greşit. Potrivit primelor informaţii, se pare că asistenta nu ar fi verificat fişa pacientului, internat pe secţia de Gastroenterologie, iar acesta a făcut un stop cardiorespirator. Ulterior, bărbatul a fost la Spitalul Floreasca, dar medicii de aici nu au mai putut face nimic ca să-ş salveze.

Asistenta care a făcut transfuzia pacientului de 66 de ani a fost între timp suspendată din funcţie, a spus Fiorella Mitoiu, şefa UPU Pantelimon.

"Incidentul s-a petrecut pe secţia de Gastroenterologie de la noi din spital. E vorba e un pacient de 66 de ani, care a primit sânge pe data de 14 aprilie, ulterior a făcut un stop cardiorespirator. Bărbatul a fost resuscitat şi a fost trimis prin transfer la Spitalul Floreasca din Capitală unde a şi decedat. Între timp au venit la noi în spital echipe de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Institutul de Hematologie, iar asistenta a fost suspendată din funcţie. Este prima dată când ne confruntăm cu un astfel de incident", a declarat doctorul Fiorella Mitoiu, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Pantelimon, potrivit "Adevărul".

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.

D.D.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro