Tragedie! O femeie şi-a dorit să scape de kilogramele în plus, dar "a plătit" cu viaţa! Rudele ei cer să se facă dreptate
Publicat pe 17.08.2016 la 17:25 Actualizat pe 17.08.2016 la 18:31
O femeie din Sibiu a decedat la 45 de ani, după ce a mers la o clinică privată din Arad ca să-şi facă o operaţie de reducere a stomacului. Rudele ei îl acuză pe medicul care a făcut intervenţia de malpraxis şi cer să se facă dreptate.
O femeie din Sibiu a decedat la 45 de ani, după ce a mers la o clinică privată din Arad ca să-şi facă o operaţie de reducere a stomacului. Rudele ei îl acuză pe medicul care a făcut intervenţia de malpraxis şi cer să se facă dreptate.
În prezent se desfăşoară o anchetă a Colegiul Medicilor Arad în acest caz, mai ales că familia victimei spune că doctorul nu şi-a făcut treaba cum trebuie.
"Eu zic că doctorul de la Arad nu s-a ocupat de ea, nu ştiu ce analize i-a făcut, că a chemat-o luni, iar marţi dimineaţa a şi operat-o. Au avut interes numai banii. Doctorul a zis că a făcut tot ce a putut, dar nu e adevărat. Nu şi-a făcut datoria cum trebuia. Vreau dreptate şi să plătească, dar nu e destul cu plata, că e viaţa fiicei mele care a murit”, a declarat, Petru Răcean, tatăl femeii, care şi-a pierdut viaţa, potrivit Mediafax.
Contactat ca să-şi exprime părerea, medicul Viorel Dejeu, care a operat-o pe fica lui Petru Răcean, a declarat că nu îşi reproşează nimic. Mai mult, el a spus că pacienţii sunt informaţi despre riscuri înaintea intervenţiei şi semnează un acord.
"Pacienta a avut o interveţie de chirurgie a obezităţii în urmă cu trei săptămâni în clinica noastră. La câteva zile de la intervenţie, pacienta a început să dezvolte nişte simptome care puteau fi semnul unei complicaţii, am ţinut legătura cu pacienta tot intervalul acesta. Când am avut primele bănuieli, i-am spus pacientei că trebuie să se reîntoarcă în serviciul nostru pentru că este posibil să fi făcut acea complicaţie, care poate să fie tratată, dar trebuie diagnosticată şi tratată cât mai rapid posibil. Astfel de complicaţii apar cam în procent de 1-3 la sută la pacienţii operaţi. Deci nu este neapărat ceva neobişnuit, este o complicaţie care apare la fiecare 100 de pacienţi, ne spun studiile de specialitate făcute pe mii de pacienţi. (...) Este un defect de vindecare pe suprafaţa unde este întrerupt stomacul. Din acest motiv este foarte important ca această complicaţie să fie diagnosticată şi tratată cât mai rapid cu putinţă", a declarat medicul Viorel Dejeu, potrivit Mediafax.
Femeia din Sibiu lucra ca menajeră în Germania, de mai mulţi ani în Germania. Ea era singurul sprijin al familiei din Sibiu, unde mai avea o soră bolnavă. În ultimul timp, ea a luat foarte multe kilograme în plus şi a luat hotărârea de a se opera.
Sursa foto simbol: Hepta
D.D.