Trei greşeli pe care le faci în bucătărie şi îţi strică mâncarea! Explicaţia te va lămuri şi nu le vei repeta de acum înainte
Publicat pe 25.10.2016 la 13:30 Actualizat pe 25.10.2016 la 13:40
Eşti la început în bucătărie? Ai nevoie de sfaturi pentru că habar nu ai cum să faci mâncarea astfel încât să iasă ca a mamei? Îţi spunem noi mai jos trei greşeli pe care le faci şi care strică orice fel de mâncare.
Eşti la început în bucătărie? Ai nevoie de sfaturi pentru că habar nu ai cum să faci mâncarea astfel încât să iasă ca a mamei? Îţi spunem noi mai jos trei greşeli pe care le faci şi care strică orice fel de mâncare.
Conform adevarul.ro, există trei greşeli din care ar trebui să înveţi acum şi să nu le repeţi niciodată.
Prima spune că nu trebuie să verificăm friptura de 100 de ori până este gata. Atunci când faceţi o friptură la cuptor nu este bine să umblaţi la ea de multe ori. "Friptura trebuie întoarsă o singură dată. În rest nu trebuie să umblaţi la ea pentru că o uscaţi. Nu o faceţi la foc mare ci la maximum 150 de grade. Mai bine să se facă mai încet, dar bine, pentru că va fi mai gustoasă.", a spus un bucătar priceput.
A doua spune să alegem condimentele adevărate. "Nu puneţi în mâncare pătrunjel, mărar sa alte ierburi cumpărate la plic uscate. Nu au nici un fel de aromă", a adăugat bucătarul.
Iar ultima, dar nu cea din urmă este: cum să îngroşăm natural mâncarea. "Îngroşatul cu făină, fie că este amenstecată cu zeamă sau prăjită, cum este rântaşul, nu este în primul rând sănătoasă. Dacă nu ştiţi să o faceţi bine, veţi avea o mâncare cu un aspect de papaleaşcă şi gust pronunţat de făină", a spus bucătarul Marian Toma.
R.P.