Trei poliţişti din Suceava, săltaţi de colegii lor pentru luare de mită

Cei trei au fost acuzaţi că au primit mită în mai multe rânduri de la şoferi pentru a nu-i sancţiona contravenţional.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Tribunalul Suceava a emis mandate de arestare preventivă pe numele lui Florin Acrămiuc, şeful Postului de Poliţie Vadu Moldovei, Daniel Vîrvara, şeful Postului de Poliţie Fântâna Mare, şi Costel Maftei, agent de poliţie în cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.
Procurorii susţin că, în perioada august — decembrie 2015, şeful Postului de Poliţie Vadu Moldovei, Florin Avrămiuc, a primit - în cinci situaţii diferite - bunuri sau sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu cu privire la constatarea şi sancţionarea contravenţiilor sau constatarea unor infracţiuni. În toate cele cinci cazuri, poliţistul a constatat săvârşirea de contravenţii sau infracţiuni în cadrul unor controale în traficul rutier şi în niciuna dintre situaţii nu a întocmit niciun fel de acte, având în vedere foloasele necuvenite primite.
De asemenea, la data de 8 noiembrie 2015, Florin Avrămiuc şi şeful Postului de Poliţie Fântâna Mare, Daniel Vîrvara, au oprit în trafic un autoturism şi, deşi au constatat că şoferul era minor, nu au întocmit acte de constatare a infracţiunilor săvârşite de acesta şi de către persoana care i-a încredinţat autovehiculul, primind suma de 200 lei.
Totodată, la data de 18 decembrie 2015, şeful de post Florin Avrămiuc şi poliţistul Costel Maftei au depistat în trafic un TIR încărcat cu cherestea şi, deşi au constatat că şoferul nu deţinea documente de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, nu au întocmit acte de constatare şi sancţionare a contravenţiei. O altă persoană chemată la faţa locului de către proprietarul materialului lemnos a promis celor doi agenţi de poliţie în primă fază remiterea sumei de 1.000 euro, după care le-a dat 4.000 de lei.
Ancheta în acest caz a fost efectuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.
Citeşte şi


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro