Trei preoţi români, arestaţi în Grecia! Feţele bisericeşti, acuzate că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie

foto: arhiva

Trei preoţi români au fost suspendaţi de la slujire, după ce ar fi fost arestaţi în Grecia. Aceştia sunt acuzaţi că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie de la o mănăstire.

Trei preoţi din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureştului şi Sătmarului ar fi fost arestaţi în Grecia. Patriarhia Română a fost anunţată de autorităţile elene, prin intermediul Mitropoliei de Kalavrita - Grecia, că aceştia sunt cercetaţi pentru furtul mâinii Sfântului Haralambie.

"Cei trei preoţi cercetaţi de autorităţile elene, care fac parte din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, au fost suspendaţi din slujirea preoţească până la finalizarea anchetei şi lămurirea situaţiei. Această decizie este în conformitate cu articolul 63, aliniatul 2, din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române. La revenirea în ţară, situaţia celor trei preoţi va fi cercetată de autorităţile bisericeşti competente", a arătat Patriarhia Română, potrivit MEDIAFAX.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro