Trei remedii naturale pentru tratarea bolilor de ficat! Foloseşte-le cu încredere!
Publicat pe 21.06.2016 la 14:20 Actualizat pe 21.06.2016 la 14:38
Bolile de ficat reprezintă o adevărată problemă pentru oameni. Chiar dacă cei mai mulţi dintre aceştia aleg să ia medicamente, trebuie să ştiţi că există şi remedii naturale.
Bolile de ficat reprezintă o adevărată problemă pentru oameni. Chiar dacă cei mai mulţi dintre aceştia aleg să ia medicamente, trebuie să ştiţi că există şi remedii naturale.
Anghinarea este o plantă ierboasă de origine mediteraneană, la noi cultivându-se mai ales în regiunile din sudul ţării. În primul an se dezvoltă frunze lungi de până la 1 m şi late de 30 cm, cu margini crestate, de culoare albicioasă, cu peri deşi. Este o plantă care se poate folosi ca, ceai cât şi ca aliment. Anghinarea se poate găsi în supermarket şi reţete de preparare se găsesc pe net. Reţineţi este amară! Cine nu suportă gustul amar, să-l bea rece, pentru început în porţii mici, apoi te obişnuieşti mai ales după ce începi să-i simţi beneficiile.
Rostopasca. Atenţie, rostopasca pe cât de benefică este folosită respectând cantităţile, pe atât de toxica este dacă depăşiţi cantităţile, modul de preparare cât şi de utilizare. Toate plantele au un risc de a se transforma din benefice în toxice sau inutile complet. Ceaiul de rostopască se prepară după cum urmează:1/2 linguriţă de planta pusă într-o ceaşcă de ceai peste care turnăm apă clocotită până se umple ceaşcă, lăsăm la infuzat 15 minute apoi strecurăm şi bem câte o lingură din 3 în 3 ore.
Sunătoarea este o plantă erbacee răspândită pe păşuni, prin grădini sau la marginea drumurilor, întâlnindu-se din zona de câmpie până la cea subalpină, dar mai ales în zona deluroasă. Preparaţi o infuzie din 2 linguri de plantă la 250 ml de apă clocotită, se lasă la infuzat 10 minute, se strecoară şi se bea 2-3 căni pe zi, confrom secretele.com.
R.P.