Tu ai pistrui? Iată cum scapi de ei în mod natural
Publicat pe 19.09.2014 la 19:46 Actualizat pe 19.09.2014 la 20:27
Pistruii şi petele de la soare sunt două dintre problemele cu care ne confruntam cel mai des. De fapt, nu putem blama soarele pentru apariţia pistruilor, ci doar pentru accentuarea lor. Cât despre petele de la soare, acestea apar ca urmare a unei hiperpigmentari a pielii.
Pistruii şi petele de la soare sunt două dintre problemele cu care ne confruntam cel mai des. De fapt, nu putem blama soarele pentru apariţia pistruilor, ci doar pentru accentuarea lor. Cât despre petele de la soare, acestea apar ca urmare a unei hiperpigmentari a pielii.
Deși pistruii pot apărea oriunde pe suprafața pielii, ei apar în general pe față, în special în jurul nasului. Există însă câteva remedii simple pentru înlăturarea pistruilor:
1. Sucul de lămâie
Sucul de lămâie este un remediu testat despre care se știe că este foarte eficient în eliminarea pistruilor. Ingredientul activ din sucul de lămâie este acidul citric, care este un agent natural de albire. Astfel, sucul de lămâie poate deschide la culoare pistruii și îi poate face chiar să dispară după un tratament de lungă durată.
Folosește suc peoaspăt de lămâie: aplică-l pe pistrui și masează pielea ușor timp de 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. Fă acest lucru de două ori pe zi. Poți de asemenea amesteca sucul de la o lămâie cu iaurt bătut și aplică pe față. Lasă să se usuce și apoi clătește cu apă rece. Fă acest tratament zilnic timp de două luni.
Poți de asemenea amesteca o lingură de suc de lămâie cu puțină sare și o lingură de miere. Aplică amestecul pe pistrui și lasă să acționeze timp de 10 minute. Folosește acest tratament o dată pe zi.
2. Mierea
Acesta este un alt ingredient ce are proprietăți de albire ce poate ajuta la minimalizarea pistruilor. Poate reduce producția excesivă de melanină și pigmentarea pielii.
Amestecă o cantitate de miere cu o cantitate egală de apă și încălzește-o ușor. Aplică soluția pe pistrui și las-o să se usuce. Apoi clătește cu apă călduță. Fă acest lucru o dată pe zi, cu o oră înainte de a merge la culcare.
Amestecă două linguri de miere caldă cu o lingură de germeni de grâu pentru o obține o mască groasă. Las-o să acționeze timp de 10 minute și apoi clătește cu apă caldă. Apoi clătește cu apă rece. Fă acest lucru de două ori pe lună timp de cel puțin două luni.
3. Lapte bătut
Acidul lactic prezent în laptele bătut oferă un peeling ușor pielii fără a o irita sau usca. De asemenea, îmbunătățește elasticitatea pielii, o face mai catifelată și radiantă.
Înmoaie un tampon de bumbac în lapte bătut și tamponează ușor pielea. Lasă să acționeze timp de 10 minute și apoi clătește cu apă călduță. Folosește acest tratament de două ori pe zi.
Amestecă puțin lapte bătut cu făină de ovăz pentru a obține o pastă groasă. Aplica masca și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Clătește-o cu apă rece.
L.F.
Foto: Hepta
Citeşte şi: