Ultima dorinţă a lui Gică Petrescu, greu de îndeplinit! Apartamentul în care a trăit maestrul se degradează de la o zi la alta

Nu a avut moştenitori, iar locuinţa maestrului Gică Petrescu, situată în centrul Capitalei, a ajuns în proprietatea statului, mai exact la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti.  Înainte de a închide ochii pentru totdeauna, artistul le-a spus vecinilor, singurii care  îi mai treceau pragul casei, că şi-ar dori ca locuinţa lui să devină casă memorială. Se pare că visul marelui artist este din ce-n ce mai greu de realizat!
Situaţia apartamentului lui Gică Petrescu, situat pe Bulevardul Regina Elisabeta, s-a rezolvat,  în instanţă, după şase ani de procese între asociaţia de locatari şi reprezentanţii statului. Astfel, magistraţii Tribunalului Bucureşti au dat sentinţa definitivă şi irevocabilă, în urmă cu puţin timp şi a obligat statul să achite datoriile, în valoare de 10.000 de euro, acumulate la întreţinere. reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice au achiatat o parte din datorie şi acum încearcă să-i îndeplinească ultima dorinţă lui Gică Petrescu. Au înaintat o solicitare către Ministerul Culturii în care au cerut sprijin pentru a transforma apartamentul maestrului în casp memorială, însă, după mult timp de aşteptare, răspunsul a fost negativ, fără niciun fel de altă explicaţie. "Mai avem o şansă. Am trimis o solicitare şi către Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, care este în subordinea Primăriei Capitalei. Dacă şi de la ei primim răspuns negativ, atunci apartamentul va fi scos la licitaţie", ne-a declarat un reprezentant al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice. 
Citeşte şi:

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro