Ultimă oră! Numărul românilor din Nepal creşte de la zi la zi! Care este starea lor

Mai mulţi alpinişti au ajuns victimele unei avalanşe de proporţii, pe muntele Everest, după ce un cutremur de magnitudinea 7,9 grade pe scara Richter s-a produs în Nepal.

Printre echipele de alpinişti aflaţi în misiune se află şi patru români:Alex Găvan, Teo Vlad, Justin Ionescu şi Zsolt Torok, iar numărul românilor identificaţi în zona de calamitate creşte de la zi la zi. "Vă informăm că până în prezent, au fost identificaţi 19 cetăţeni români, care au fost contactaţi şi se află în afara oricărui pericol. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la New Delhi şi al Consulatului Onorific al României din Nepal, continuă eforturile de verificare a prezenţei, respectiv a situaţiei altor cetăţeni români care s-ar afla în Nepal, în zona respectivă, inclusiv dacă există vreun cetăţean român afectat în urma recentei replici din cursul acestei dimineţi, în pofida unor conexiuni de internet şi de telefonie extrem de dificile datorită circumstanţelor.Până la acest moment misiunea diplomatică nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român, printre victime", conform MAE.

La ora actuală peste 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma avalanşei de pe muntele Everest provocate de seismul din Nepal.

Sursă foto arhivă

Citeşte şi

Anunţul de ultimă oră făcut de MAE! În ce stare sunt cei 10 cetăţeni români aflaţi în Nepal

ULTIMUL MESAJ al lui Alex Găvan, alpinistul român aflat pe Everest: "În acest moment, îngerii păzitori sunt elicopterele"

E.V


facebook whatsapp twitter pinterest