Un adevărat deliciu! Prăjituri de casă cu coacăze şi lămâie
Publicat pe 09.06.2017 la 09:59 Actualizat pe 09.06.2017 la 10:06
Prăjiturile de casă cu coacăze şi lămâie sunt cu siguranţă pe placul tuturor. Un adevărat deliciu de care te vei îndrăgosti de la prima degustare.
Prăjiturile de casă cu coacăze şi lămâie sunt cu siguranţă pe placul tuturor. Un adevărat deliciu de care te vei îndrăgosti de la prima degustare.
INGREDIENTE:
- pentru aluat-
- Trei căni de amestec de coacere;
- Trei linguri de zahăr;
- Şase linguri de unt;
- O cană de lapte;
- Două linguri de coajă de lămâie;
- 500 de grame de dulceaţă de coacăze
- toping de rumenire-
- Două linguri de făină;
- Două linguri de ovăz;
- Două linguri de unt;
- O linguriţă de coajă de lămâie;
- Pentru glazură-
- 3/4 cană de zahăr pudră;
- trei linguriţe de suc de lămâie;
Mod de preparare:
Preâncălziţi cuptorul la o temperatură de 200 de grade şi tapetaţi trei tăvi cu foi de copt. Într-un vas se amestecă dulceaţa de coacăze cu zahărul şi untul. Apoi se adaugă laptele şi coaja de lămâie şi se amestecă cu o furculiţă până ce se obţine un aluat lipicios. Se pun şase linguri de aluat în fiecare tavă. Utilizati spatele unei linguri pentru a crea un puţ în centrul fiecări prăjituri în care se adaugă dulceaţa de coacăze. Utilizaţi un mixer pentru a obţine topingul de rumenire. Apoi sfărâmiţaţi în mod egal pe fiecare prăjitură. Se introduc la cuptor şi se coc timp de 10 minute. După ce prăjiturile sunt gata se lasă timp de câteva minute la răcit, apoi se presară pe fiecare zahărul pudră şi sucul de lămâie. Este indicat să se depoziteze într-un recipient sigilat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.