Un alt oraș din România își obligă cetățenii să poarte măști de protecție. Este al șaptelea județ care recurge la o astfel de măsură

Un alt oraș din România își obligă cetățenii să poarte măști de protecție © Arhiva

Autoritățile dintr-un alt oraș din România au hotărât purtarea măștilor de protecție, în contextul pandemiei de coronavirus care a cuprins și țara noastră.

În Bacău, începând de marți, 7 aprilie 2020, autoritățile au decis ca oamenii să nu mai poată ieși din casă fără a avea gura și nasul acoperite.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență sub conducerea prefectului Liviu Miroşeanu, conform Prefecturii Bacău, pentru a stopa răspândirea virusului în comunitate, a decis folosirea eșarfelor, măștilor de pânză sau orice alte tipuri de protecție care să le acopere celor ce trebuie să iasă din case nasul și gura.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a mai transmis, la fel ca și în celelalte județe, faptul că oamenii nu trebuie să poarte neapărat o mască de protecție, ci orice altceva care să le acopere nasul și gura. Eșarfele și măștile din pânză sunt și ele acceptate atunci când se iese în spații publie. Însă, de precizat este faptul că după o folosire, oamenii trebuie să știe că aceste eșarfe sau măști din pânză trebuie spălate și călcate, pentru a înlătura orice virus și pentru ca ele să asigure o mai bună protecție.

„Este o decizie prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus, în caz de tuse sau strănut. Ne protejăm și pe noi, și pe cei din jurul nostru. În cazul în care o persoană aflată într-un spațiu public este infectată, dar nu prezintă simptome, purtarea unui mijloc de protecție reduce riscul răspândirii”, declară prefectul Liviu Miroșeanu, conform Mediafax.

Bacăul a devenit de astăzi al șaptele județ din România care impune măsura purtării măștilor de protecție la ieșirea din locuințe. Hunedoara, Galați, Vaslui, Iași, Maramureș și Suceava au impus deja această măsură în rândul populației.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro